Un halou bizar a fost observat în jurul Soarelui, ziua în amiaza mare, în India! E ca un cerc colorat, asemenea curcubeului, care înconjoară Soarele!


halou IndiaÎntr-un eveniment bizar, mai mulţi cetăţeni din Calcutta (India) au fost martorii unui halou de tip curcubeu în jurul Soarelui, aproximativ la ora 12 ziua. Cum acest eveniment ciudat s-a răspândit ca focul, oamenii au început să facă poze cu haloul, care au fost apoi distribuite pe social media.

Potrivit experților, un cerc de culoare roşie şi unul de culoare albastră, ce a fost denumit „halou circular de 22 de grade”, a fost reperat în jurul Soarelui. Manifestarea are loc, de obicei, atunci când razele Soarelui, dar şi ale Lunii, se refractă prin cristalele de gheață hexagonale prezente în norii cirrus. Refracția luminii duce la formarea unui inel colorat, sau halou.

Atunci când lumina albă trece prin cristalele de gheaţă prezente în nori, acesta devine refractată în șapte culori, un fenomen care duce la formarea de curcubee în sezoanele ploioase; același fenomen formează cercurile colorate din jurul Soarelui.

Totuşi, halourile din jurul Soarelui sunt frecvente în ţările situate în zona temperat-polară, şi foarte rar în ţările calde, cum este India. Haloul din Calcutta a durat aproximativ 30 de minute.


Lasă un comentariu