Un halou bizar a fost observat în jurul Soarelui, ziua în amiaza mare, în India! E ca un cerc colorat, asemenea curcubeului, care înconjoară Soarele!


halou IndiaÎntr-un eveniment bizar, mai mulţi cetăţeni din Calcutta (India) au fost martorii unui halou de tip curcubeu în jurul Soarelui, aproximativ la ora 12 ziua. Cum acest eveniment ciudat s-a răspândit ca focul, oamenii au început să facă poze cu haloul, care au fost apoi distribuite pe social media.

Potrivit experților, un cerc de culoare roşie şi unul de culoare albastră, ce a fost denumit „halou circular de 22 de grade”, a fost reperat în jurul Soarelui. Manifestarea are loc, de obicei, atunci când razele Soarelui, dar şi ale Lunii, se refractă prin cristalele de gheață hexagonale prezente în norii cirrus. Refracția luminii duce la formarea unui inel colorat, sau halou.

Atunci când lumina albă trece prin cristalele de gheaţă prezente în nori, acesta devine refractată în șapte culori, un fenomen care duce la formarea de curcubee în sezoanele ploioase; același fenomen formează cercurile colorate din jurul Soarelui.

Totuşi, halourile din jurul Soarelui sunt frecvente în ţările situate în zona temperat-polară, şi foarte rar în ţările calde, cum este India. Haloul din Calcutta a durat aproximativ 30 de minute.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO