Baronul Rokeby, aristocratul englez obsedat de apă şi care consuma carne de om

3.679 vizualizari

Unii oameni s-au născut pentru a deveni cu adevărat excentrici. Printre aceştia, îl putem numi desigur pe Matthew Robinson, baron de Rokeby. Născut în 1712, Lord Rokeby a dezvoltat o adevărată slăbiciune pentru tot ceea ce constituia apă. Într-o epocă în care aproape toţi englezii erau mari consumatori de băuturi alcoolice, Lord Rokeby bea doar apă sau ceai din carne de vită. Obsesia sa principală era însă aceea ca în fiecare zi să se ducă pe plajă şi să înoate în mare până când obosea. Adesea, el era tras din mare de servitorii care îl urmăreau şi-l însoţeau.

Pentru că riscul acestei obsesii de-ale sale era mare (fiind oricând în pericol de a se îneca), baronul de Rokeby hotărî să-şi construiască o piscină pe moşia sa. Zilnic îşi petrecea ore întregi în această piscină, şi nici măcar pentru masă el nu ieşi din apă, mâncarea consumând-o din bazinul de apă! Atât de mare era obsesia sa pentru apă, încât începu să construiască fântâni cu apă, pe întreg teritoriul proprietăţii sale.

Dar acestea nu sunt singurele excentricităţi ale baronului. El îşi lăsa o barbă extrem de mare, iar iarna, în toiul frigului, refuza să-şi facă vreun foc în casă, cu riscul de a îngheţa. Au existat zvonuri că baronul ar fi fost canibal, consumând carne de om crudă. În general, el nu era deloc un om sociabil, refuzând să primească vizitatori decât extrem de rar. A refuzat în întreaga sa viaţă să vadă vreun doctor…şi n-a luat o decizie prea proastă, din moment ce a trăit…88 de ani!