Cât de adevărată poate fi incredibila ştire despre descoperirea în Bulgaria a osemintelor lui Ioan Botezătorul?


Precum mulţi dintre voi ştiţi, o ştire şocantă a făcut ieri înconjurul Pământului: se pare că oamenii de ştiinţă au confirmat că nişte oase găsite într-o veche mănăstire din Bulgaria ar aparţine lui Ioan Botezătorul, profetul care l-a botezat pe Iisus Hristos. Citim de pe ziare.com:

O descoperire religioasă importantă ar putea fi confirmată de testele efectuate de către cercetători asupra rămăşiţelor despre care se crede că ar fi ale Sfântului Ioan Botezătorul. Acestea au fost găsite într-o mănăstire de lângă Marea Neagră, din Bulgaria. Atunci când arheologii au afirmat că, acum 2 ani, au găsit oasele lui Ioan Botezătorul printre ruinele unei vechi mănăstiri din Bulgaria, experţii au fost sceptici. Dar testele de datare cu carbon efectuate la Universitatea Oxford au furnizat dovezi ştiinţifice care pot susţine această afirmaţie extraordinară. Rămăşiţele au fost datate în secolul I d.Hr., timp în care se crede că a trăit profetul.

Cercetătorii s-au declarat „surprinşi” atunci când au descoperit vârsta vestigiilor, dar recunosc că „doar dovada datării nu poate certifica în totalitate că oasele ar fi aparţinut lui Ioan Botezătorul” (…) Rămăşiţele – fragmente din creier, maxilar, dintr-un braţ şi un dinte – au fost descoperite acum doi ani într-un altar al unei vechi mănăstiri, pe o insulă de la Marea Neagră. Ele au fost păstrate în interiorul unei racle – o cutie în care se păstrează sfintele moaşte – la Sozopol, pe coasta de sud a Bulgariei. Indiciul-cheie al originii acestor relicve a fost găsit într-o cutiuţă, descoperită alături de racla. Inscripţia de pe aceasta este în limba greacă: „Dumnezeule, salvează-l pe robul tău Thomas. Sf. Ioan. 24 iunie.” Dată este considerată a fi ziua de naştere a lui Ioan Botezătorul.

„Dacă persoana în cauză este Ioan Botezătorul nu putem spune cu siguranţă şi probabil nu o vom face niciodată”, a spus profesorul Thomas Higham, de la Universitatea Oxford. Testele ADN efectuate la Universitatea din Copenhaga confirma faptul că cele trei oase provin de la aceasi persoană şi probabil de la una care a trăit în Orientul Mijlociu, aşa cum a fost cazul Sfântului Ioan Botezătorul.

P.S. Referitor la această ştire uluitoare, am de făcut şi eu câteva precizări:

* E interesant că Bulgaria ţine cu morţiş să devină ţara descoperilor arheologice şocante: acum câteva săptămâni, aflam cum în Bulgaria ar fi fost descoperit mormântul unui vampir. Oare bulgarii sunt geloşi pe „Dracula” al nostru?

* Să presupunem că rămăşiţele lui Ioan Botezătorul sunt reale; aceasta înseamnă că mormântul său a fost descoperit la începutul mileniului de către creştini. Cum de ştiau creştinii care e mormântul lui Ioan Botezătorul, printre milioanele de morminte din Palestina? Poate că răspunsul la această întrebare se află în Biblie, în Matei 14:10-12: „10. Şi a trimis şi a tăiat capul lui Ioan, în temniţă. 11. Şi capul lui a fost adus pe tipsie şi a fost dat fetei, iar ea l-a dus mamei sale. 12. Şi, venind ucenicii lui, au luat trupul lui şi l-au înmormântat şi s-au dus să dea de ştire lui Iisus.” Probabil că oamenii şi-au amintit exact unde a fost înmormântat trupul profetului.

*Mai multe biserici şi moschee din lume pretind că deţin relicve ale Sf.Ioan Botezătorul, inclusiv Marea Moschee din Damasc care pretinde că deţine capul profetului. Întrebarea care o pun este următoarea: n-a fost analizat din punct de vedere al ADN-ului şi fragmente din capul de la Damasc, pentru a vedea dacă aparţine şi el secolului I, când a murit Ioan Botezătorul? Se potrivesc fragmentele lipsă din capul de la Damasc cu fragmentul de creier, maxilar şi dinte găsit în Bulgaria?

Iată câteva chestiuni care trebuie analizate cu precauţie înainte de a da un verdict final: osemintele lui Ioan Botezătorul sunt false sau nu.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO