Plouă cu bani… la propriu! Citiţi cazurile de mai jos şi oferiţi-mi şi mie explicaţii cât de cât pertinente…


Aţi mai auzit vreodată să plouă cu bani…literalmente? Citiţi cele două povestiri de mai jos şi vă veţi cruci!

În dimineaţa zilei de 28 mai, 1982, o tânără fată străbătea curtea bisericii Sf. Elisabeta din Redding, un orăşel care se găseşte în apropiere de Manchester, Anglia, când – după cum i-a povestit ea ulterior reverendului Graham Marshall – deodată a văzut picând „de nicăieri” o monedă de 50 de pence. În cursul zilei, copiii au descoperit numeroase alte monede pe aceeaşi arie. În cele din urmă, proprietarul unei prăvălii de dulciuri a sesizat creşterea bruscă a numărului micuţilor clienţi, care veneau după bomboane, şi trăgând concluzia că aceştia spărseseră cutia milelor l-a informat pe paroh. Dar din cutie nu lipseau bani, iar când parohul i-a chestionat, copiii s-au jurat că nu se atinseseră de cutie şi au susţinut că bănuţii picau din cer. Cel puţin aşa au presupus ei, căci auzeau un clinchet metalic şi, privind în jos „găseau bănuţii pe trotuar”.

Marshall a efectuat investigaţii proprii, eliminând mai întâi situaţiile evident imposibile, ca de exemplu: pe farsorul care arunca banii (căci zidul bisericii era prea înalt, iar în al doilea rând, trecătorii l-ar fi văzut pe glumeţul care ar fi azvârlit banii); sau păsările care lăsau să cadă monedele (prea multe monede ar fi trebuit adunate laolaltă, iar în apropiere nu erau cuiburi de păsări). Unele monede rămăseseră înţepenite pe dungă ceea ce sugera că ele au căzut de la oarecare înălţime. Marshall a făcut un experiment aruncând un pumn de monede, dar ele nu au lăsat urme.

Un incident de genul acesta nu dovedeşte nimic, într-un fel sau altul, dar nu era primul. Într-o zi de decembrie a anului 1968, negustorii cu prăvălii într-un alt oraş englezesc, Ramsgate, din Kent, au auzit bănuţii căzând şi i-au văzut pe trotuar. Jean Clements, unul din martorii oculari, i-a spus reporterului cotidianului The London Daily Mirror. „În circa 15 minute, 40-50 de monede au căzut în mai multe mănunchiuri şi s-au împrăştiat. Nu le puteai vedea, ci doar le auzeai când atingeau solul”. Loveau destul de tare pavajul, deoarece semnele impactului erau vizibile pe ele. „Nu existau clădiri înalte prin împrejurimi şi niciun avion nu se vedea deasupra noastră”, a mai spus Clements. Alte cazuri asemănătoare s-au petrecut la: Meshehera, Rusia, în vara anului 1940 (pe o vreme furtunoasă); Bristol, Anglia, în septembrie, 1956; Bourges. Franţa, la 15 aprilie, 1957 (au căzut mii de bacnote de câte 1000 de franci, care nu au fost niciodată revendicate) şi Limburg. Germania de vest, în ianuarie, 1976 (doi prelaţi au văzut căzând din văzduh 2000 de mărci germane).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock