Doi giganţi din Caşmir, de circa 2 metri şi jumătate, fotografiaţi la începutul secolului XX. Se afla în Caşmir o „regiune a uriaşilor”?


Giganţii au existat dintotdeauna în istoria omenirii, în număr chiar mare (o spun descoperirile arheologice făcute, dar şi diverse documente şi legende). În zilele de astăzi, persoanele gigante sunt un „accident al naturii”, şi, oricum, ele nu prea depăşesc (de obicei) 2,20-2,30 de metri.

Priviţi însă imaginea din acest articol: veţi observa o persoană obişnuită, încadrată de 2 giganţi. Personajul din centru este James Ricaltron, un american profesor, aventurier, inventator şi fotograf. În fotografia respectivă, el este încadrat de două gărzi uriaşe din Kashmir (Caşmir). Considerând că profesorul are o înălţime medie de 1,70 metri, uriaşul din dreapta pare a avea circa 2,50 de metri, iar cel din dreapta aproximativ 2,30 de metri.

Văzând cei doi uriaşi, încadraţi ca gărzi militare, se poate deduce de aici că nu erau singurii din zonă şi, probabil, alţi giganţi din Kashmir erau angajaţi ca militari. Astfel, e posibil să avem de-a face cu o „regiune a giganţilor” care trăia în Kashmir la începutul secolului al XX-lea.

Caşmirul este o regiune disputată între China, Pakistan şi India. Se pare că aici trăiesc descendenţii triburilor pierdute ale Israelului din Biblie (citiţi mai multe în cadrul acestui articol: Cel mai mare mister biblic: unde sunt “cele 10 triburi pierdute ale Israelului”? În zona Caşmirului şi Afghanistanului? De asta marile puteri ale lumii se războiesc acolo?).

Nu e prima dată când giganţi au fost surprinşi ca şi militari. Fotografia aceasta îmi aduce aminte de un articol mai vechi din 2014 – Garda Naţională a SUA foloseşte militari giganţi de cel puţin 2,5 metri înălţime!? Ce fiinţe sunt acestea? – în care apare un militar gigant din Garda Naţională a SUA, ce pare a avea aparent vreo 2,5 metri înălţime!


Lasă un comentariu