Legendele incredibile despre uriaşii din Munţii Perşani şi legătura lor cu misterioasele coloane de bazalt de la Racoş


Persani gigantiUriaşii au existat în vechimea istoriei omenirii, dar, ţinând cont de densitatea legendelor şi basmelor româneşti despre giganţi, se pare că ei au trăit cel mai mult pe teritoriul României. Vă dau doar câteva exemple de articole pe care le-am publicat de-a lungul timpului despre legenda uriaşilor din România:

* Descoperirea secolului XX – peste 80 de giganţi, într-o cetate dacică – a fost ascunsă de autorităţi! Giganţii au venit din Israel şi au trăit în trecut în România?

* Uriaşii din Muntenia: incredibile povestiri adevărate care nu sunt legende! În România, cât şi în întreaga lume, sunt o mulţime de dovezi care demonstrează existenţa giganţilor!

* Coşoveni, localitatea din judeţul Dolj unde au loc întâmplări misterioase! Iar totul e din cauza uriaşilor care, venind din cer, au trăit aici în timpuri imemoriale…

Astăzi, vom vorbi tot despre o legendă a uriaşilor în zona munţilor Perşani, din judeţul Braşov, folosindu-mă de un articol de pe adevarul.ro. Munţii Perşani fac parte din Carpaţii Orientali şi, chiar dacă nu au culmi foarte înalte, ascund multe frumuseţi şi mistere. Altitudinea maximă este de puţin peste 1.200 de metri, dar dacă ajungeţi în zonă aveţi cu siguranţă ce explora.

În zonă se află peştera Comăna; deşi mai puţin cunoscută, este totuşi foarte frumoasă. În jurul ei se ţese şi o legendă veche de mii de ani. Se spune că în zonă au trăit uriaşi creaţi de Dumnezeu special ca să îi ajute pe oameni. La început au fost buni, stăteau la masă cu oamenii, dar când şi-au dat seama de puterile pe care le au, au încercat să cucerească teritoriul. Legenda mai spune că au dispărut misterios. Se mai spune că uriaşii se ascundeau în Peştera Comăna, situată într-o rezervaţie naturală. Deşi peştera există de sute de ani, a fost explorată abia în 1981. Peştera are mai multe galerii ce pot fi explorate, cele mai spectaculoase fiind Sala Bradului, unde se poate vedea o stalagmită albă gigantică de 4,5 metri înălţime, dar şi Sala Catedralei, denumită aşa deoarece este plină de coloane.

Tot în zona Munţilor Perşani, mai exact la Racoş, pot fi văzute misterioase coloane de bazalt, înalte de până la 15 metri, acestea fiind urme vizibile ale unor activităţi vulcanice cu milioane de ani în urmă. Amatorii de paranormal susţin ideea că extratereştrii au fost cei care au ajutat la formarea coloanelor. Oamenii locului spun însă că uriaşii care au trăit în zonă au făcut coloanele după mărimea lor.

coloane bazalt racos

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock