Undeva în România putem vedea “siluete translucide şi tăcute” ale unor soldaţi căzuţi în primul război mondial?

2051

România are multe locuri magice, în care pare că predomină mai mult paranormalul. Există oare o energie aparte pe tărâmurile noastre? Să vorbim în acest articol despre ceva aparte şi misterios care se întâmplă într-o localitate din judeţul Iaşi (Luncani), aflată la mijlocul distanţei dintre Iaşi şi Paşcani.

Dacă vreţi să plecaţi seara dintr-o localitate din apropiere (Sârca) către Luncani, trebuie să fiţi cu mare băgare de seamă, pentru că aici s-au întâmplat de-a lungul vremii mai multe fapte stranii şi înspăimântătoare.

Legenda spune că pe acest drum fantomele aflate în aceste locuri îi pândesc în special pe cei cu inima bună. Tărâmul fantomelor s-ar undeva la capătul unui iaz secat, unde trecătorilor le-ar apărea stafii, care-i urmăresc cale de câţiva kilometri.

Bătrânii explică prezenţa fantomelor: în acest loc blestemat au fost îngropaţi fără împartăşanie şi lumânare mai mulţi soldaţi ucişi în 1917, în timpul primului război mondial. Astfel, s-ar explica de ce zeci de martori spun că au văzut odată cu căderea serii şi a nopţii, siluete translucide şi tăcute, care pluteau alături de ei, întotdeauna pe partea dreaptă a drumului.

Se spune că soldaţii-fantomă sunt prinşi între lumi, stafiile lor apărându-le în special oamenilor cu suflet bun şi copiilor.