Apa vie din Ţara Luanei – o zonă cu potenţial energetic ridicat, un spaţiu atemporal


Munţii Buzăului sunt cunoscuţi în mediile oculte, aici manifestându-se fenomene paranormale. Munţii Buzăului sunt plini de zone cu potenţial energetic ridicat, care se manifestă în plan fizic şi spiritual, numite de către experţii în parapshihologie „perimetre energo-informaţionale”. În astfel de perimetre se petrec fenomene ciudate şi se poate ajunge în spaţii atemporale. Oamenii cu percepţii extrasenzoriale se simt foarte apăsaţi de încărcătura energo-informaţională existentă în asemenea zone sacre.

În judeţul Buzău, Comuna Bozioru, satul Fişici, cătunul Nucu – există o asemenea zonă bizară. Aici, uneori, se întinde un cer straniu, care capătă o anumită intensitate, neputând fi descris prin cuvinte. Iar aici ne aflăm în plină „Ţară a Luanei”. Legendele străvechi ne spun că înainte de Marele Potop, Luana era un mare rege bătrân înţelept, o figură atotputernică. Se spune că regele Luana păzea porţile unei cetăţi puternice, cu ziduri până la cer. Această cetate era luminată zi şi noapte de un soare atât de puternic, la fel ca astrul nostru ceresc. Cei din cetate era viteji, puternici, iar atunci când se răneau în războaie, Luana îi tămăduia cu ape vii din zonă. Mulţi ani ei au trăit fericiţi, pănă când au venit vrăjmaşi în care de foc, ce au doborât soarele cetăţii. Cetatea a fost arsă până la temelii, şi de atunci, pe ruinele ei, n-a mai călcat nici urme de animale sălbatice, nici de oameni şi nici păsările n-au mai zburat deasupra ei.

Se crede că apele tămăduitoare sunt cele de la Fişici, iar povestea regelui Luanei este legată de un cult al Soarelui, foarte vechi, astfel explicându-se mulţimea de simboluri solare de pe pietrele din zonă. Doborârea Soarelui ar putea simboliza demolarea credinţei, trecerea de la o religie solară la cea creştină.

Există şi o variantă a legendei, în care Luana era o fată foarte frumoasă, venită dintr-un car de foc. Ea s-ar fi îndrăgostit de un localnic şi a rămas în locurile acestea. Luana i-a învăţat pe oameni scrisul, cititul, medicina, şi i-a vindecat pe oameni cu apă vie şi apă moarteă. Dar, fostul iubit al Luanei a descoperit unde ea se află şi a pornit un război împotriva localnicilor. Luana i-a învăţat pe oameni să se ascundă în stânci, căci numai acolo puteau ascunde de loviturile de foc.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO