Wow! Planeta Mercur are 16.000 de trilioane de diamante – spun cercetătorii


În cadrul Conferinței de Ştiințe lunare și planetare, care a avut loc în Houston (SUA), Kevin Cannon, geolog la Colorado School of Mines, a argumentat că cea mai mică planetă a sistemului nostru solar (Mercur) este acoperită cu diamante. Explicația sa este următoarea: compoziția planetei Mercur conţine în special grafit – un carbon sub formă cristalină. În starea sa normală (moale), este perfectă pentru minele de creion și lubrifianți. Cu toate acestea, grafitul, dacă este pus o sub presiune mare și căldură, devine diamant.

Mulți astronomi și geologi cred că în urmă cu 4 miliarde de ani, sistemul nostru solar interior se afla într-o stare de activitate intensă a asteroizilor, care bombardau cele 4 planete (Mercur, Venus, Pământul și Marte) şi sateliţii lor. Dovezile revelatoare ale acestui bombardament au fost descoperite în rocile Lunii aduse de misiunile Apollo.

Oamenii de știință cred că Mercur, acum 4 miliarde de ani, era acoperit cu magmă și un strat de grafit de peste 100 de metri adâncime. Pe măsură ce acei asteroizi au lovit planeta Mercur, presiunea puternică a transformat grafitul în „diamante de șoc”. Cannon estimează că până la 16 cvadrilioane de tone de diamante! Iar acestea sunt mici și îngropate peste tot pe Mercur.

Diamantele mici găsite în unii asteroizi sunt considerate a fi diamante de șoc formate prin ciocniri. Pământul și Luna nu le au, pentru că suprafețele lor nu sunt acoperite cu grafit ca Mercur. Laura Lark, cercetător la Universitatea Brown din Rhode Island, a vorbit și ea la conferință și a spus că pete întunecate de grafit de pe suprafața lui Mercur au fost observate în imaginile realizate de camerele de la bordul sondei spațiale NASA Messenger, între 2011 și 2015.

O altă misiune spaţială ar putea confirma acest lucru, dar următoarea va fi abia în 2025, când BepiColombo, al Agenției Spațiale Europene și al Agenției Spațiale Japoneze va ajunge la planeta Mercur. Misiunea spaţială respectivă ar putea verifica, de asemenea, şi o altă teorie: anume că un asteroid uriaș s-a ciocnit de Mercur cu 10 sau 20 de milioane de ani în urmă și a spulberat ceea ce a fost odată o planetă mai mare în cea minusculă de astăzi.

16 cvadrilioane de tone de diamante vor atrage „mineri spațiali” să se îndrepte spre Mercur cu lopeți și găleți mari, protejaţi de costume spațiale concepute să reziste la temperaturi cuprinse între -183 grade Celsius (noaptea) şi 426 grade Celsius (ziua)?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): wired.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO