NASA a surprins cea mai mare explozie înregistrată vreodată pe Lună şi ne avertizează că am putea urma noi…


Oamenii de ştiinţă de la NASA au înregistrat cum o stâncă spaţială de numai 40 de kilograme s-a izbit, la înspăimântătoarea viteză de 90.000 de km/h, de satelitul nostru natural, Luna.

În ciuda proporțiilor foarte mici ale corpului spaţial – având mărimea unui bolovan și greutatea unui copil de 10 ani – prejudiciul cauzat de impact a fost colosal, iar explozia a avut strălucirea unei stele cu magnitudinea 4. Un impact asemănător într-un oraș de pe Pământ ar crea un crater cu adâncime de 20 de metri și o zonă de devastare cu cea făcută de racheta de croazieră Tomahawk. Dacă roca spaţială ar fi căzut pe Terra, într-un oraş populat, ar fi făcut mii de morţi, multe clădiri fiind deteriorate.

În ultimii 8 ani, NASA monitorizează Luna pentru semne de explozie provocate de meteoriți. Acum, cei de la NASA au văzut cea mai mare explozie din istoria programului. Oricine ar fi privit Luna în momentul impactului ar fi putut vedea explozia – nu era nevoie de vreun telescop.

Meteoritul din Chelyabinsk din 2013 este cel mai mare obiect spaţial cunoscut care a intrat în atmosfera Pământului, de la meteoritul Tunguska din 1908, care a distrus o zonă largă din Siberia.

NASA este atât de îngrijorată de posibilitatea lovirii Pământului de către o rocă spaţială masivă, care să ducă la sfârşitul vieţii, încât a început prima fază de proiectare a unei nave spațiale, cunoscută sub numele de DART (Double Asteroid Redirection Test), care va fi îndreptată către orbita unui asteroid. Misiunea lui DART ar fi aceea de a verifica ipoteza dacă naveta ar putea schimba orbita asteroidului dacă ar fi ciocnită cu asteroidul.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO