Oamenii de ştiinţă vor să-l cloneze pe Leonardo da Vinci, cel mai genial om din istoria planetei?


Leonardo da Vinci a fost un „om universal” din vremea Renaşterii: pictor, sculptor, arhitect, muzician, om de ştiinţă, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist şi scriitor. El este considerat unul dintre cele mai strălucite minți pe care le-a cunoscut vreodată lumea. Viziunile și faptele lui erau cu mult înaintea celor din vremea lui, cea mai mare parte a tehnologiei noastre putând să-i fie creditată; el este cunoscut ca un geniu universal.

Deşi a fost un mare inventator, Leonardo da Vinci a fost și este, renumit, ca şi pictor. Pictura cea mai faimoasă a lui Leonardo este din anii 1490 şi este considerată a fi „Cina cea de taină”. Mulți susțin că în interiorul acestui tablou există înțelesuri ascunse. Ea este, de asemenea, considerată a fi cea mai reprodusă pictură religioasă din toate timpurile.

Locația exactă a rămășițelor lui da Vinci rămâne un mister. În 1863 s-a raportat că a fost găsit mormântul său, al cărui conținut a fost transferat la o biserică din satul Amboise, Franța. Cu toate acestea, tehnologia vremii nu a permis experților să fie siguri de veridicitatea constatării.

Nu cu mult timp în urmă, o echipă de istorici italieni a anunțat descoperirea unei serii de relicve pierdute, aparținând lui Da Vinci, care ar putea include ADN-ul marelui geniu renascentist. Dacă acest lucru este dovedit ca şi real, știința ar putea în sfârşit să rezolve misterul din spatele rămășițelor inventatorului, dar să şi-l cloneze în cele din urmă pe geniul epocii renascentiste.

Clonarea unui organism necesită folosirea doar a unei gene, care poate fi replicată în secvenţa ADN-ului, potrivit Universităţii din Utah. Însă, o mare dezbatere etică o ridică posibilitatea de a da viață, prin tehnici de clonare, personajelor istorice. În timp ce unii susțin că nu poate fi etic să se reproducă în mod artificial viața umană, alții cred că posibilitatea de a aduce înapoi mințile minunate din trecut ar putea ajuta la rezolvarea multor probleme care afectează astăzi umanitatea.

Până în prezent clonarea a fost făcută doar la animale. Boyalife Group, o companie din China, construieşte cea mai mare fabrică de clonare din lume, care va fi folosită pentru a clona vacile, câinii și alte animale. Boyalife susține, de asemenea, că poate clona oamenii. Cu toate acestea, dezaprobarea publică împiedică compania să facă replici umane.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock