O invenţie incredibilă: lentilele bionice, cu ajutorul cărora puteţi vedea de 3 ori mai bine, chiar şi la 100 de ani! Nu mai aveţi nevoie de ochelari!


lentile ochiImaginați-vă că aţi avea posibilitatea de a vedea de trei ori mai bine decât în momentul actual, fără a purta ochelari sau lentile de contact, chiar și la vârsta de 100 de ani…  iar acest lucru e posibil cu ajutorul lentilelor bionice implantate în ochii voştri, putem citi într-un articol interesant de pe site-ul cbc.ca.

Dr. Garth Webb, un oftalmolog canadian din British Columbia, a inventat „lentila bionică”, cu ajutorul căreia oamenii ar avea o vedere perfectă; astfel, ochelarii sau lentilele de contact vor deveni o amintire în viitor. Dr. Garth Webb spune că lentila bionică ar permite oamenilor să vadă la infinit și să înlocuiască nevoia de ochelari de vedere și de lentile de contact.

Doctorul susţine că vederea perfectă se va obţine astfel indiferent de forma ochilor, acest implant de lentile bionice trebuind realizat după 25 de ani, atunci când structurile oculare sunt complet dezvoltate.

Lentila bionică arată ca un mic buton, dar ea face miracole. Dacă, de exemplu, cineva abia poate vedea un ceas de la 3 metri distanţă, cu lentila bionică ceasul ar putea fi observat fără probleme de la 10 metri distanţă.  Procedura de implant este una nedureroasă, fiind identică cu chirurgia cataractei, şi nu ar dura mai mult de 8 minute.

P.S. Sunt foarte curios dacă această invenţie va fi pusă în aplicare, pe scară largă, în anii următori, sau va rămâne doar la stadiul de invenţie şi atât…

 


Lasă un comentariu