Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Specialiştii de la IBM au realizat un cip sofisticat de calculator care imită creierul uman! Un pas important spre apariţia creierului artificial!?


Site-ul LiveScience.com vrea să ne convingă că oamenii de ştiinţă au reuşit să realizeze un cip de calculator asemănător creierului uman! Oare şi gândeşte ca şi creierul uman? Citez din articolul apărut recent pe site:

IBM a dezvoltat un nou cip sofisticat, care funcționează prin simularea neuronilor din interiorul creierului uman. Conceptul de a crea un calculator gânditor” a fost visul multor ingineri și futuriști de mulţi ani, și, deşi această ultimă realizare încă nu atinge acest scop, totuşi deschide calea unui mod cu totul nou de a efectua sarcini complexe folosind computerele.

De mărimea unui timbru poștal, noul cip contine 5,4 miliarde de tranzistori și este capabil să simuleze 1 milion de neuroni și 256 de milioane de conexiuni neuronale. Cipul poate fi folosit fie pentru a simula procesare ale creierului sau poate fi conectat împreună cu mai multe alte cipuri, la fel cum circuitele sunt legate în interiorul creierului.

Noi nu am construit un creier„, a declarat şeful grupului de cercetare de la IBM, Dharmendra Modha. Ceea ce am făcut este faptul că am învățat de la anatomia și fiziologia creierului uman.” Inginerii au speranța cipul nou dezvoltat se va dovedi de nepretuit in efectuarea unor sarcini complexe, cum ar fi recunoașterea facială, lucru pe care computerele convenționale reuşesc cu greu s-o facă.

P.S. Precum am explicat şi în alte dăţi, „inteligenţa artificială”, „creierele artificiale” nu pot decât cel mult să imite creierul uman. Nu va exista vreodată vreun creier artificial care să aibă conştienţă (conştiinţă) de sine, aşa cum avem noi. Şi asta pentru că oamenii, precum şi alte fiinţe, suntem mai mult decât trup, creier şi materie. Acest creier ne ajută să înţelegem lumea din jurul nostru în timpul vieţii, dar nimic mai mult. Dincolo de materie se află spiritul… acesta ne controlează cu adevărat gândurile şi mintea şi nu creierul. Un creier artificial nu are „spirit”, aşa că orice asemănare cu creierul uman nu are niciun fundament, decât poate din punct de vedere tehnic.


Lasă un comentariu