Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Israelul foloseşte în operaţiunile din Gaza împotriva palestinienilor arme avansate cu laser, utilizate şi în filmul SF „Star Wars”!


laser IsraelMai multe rapoarte, inclusiv dovezi fotografice, arată că Israelul foloseşte oarmă energetică” pentru a ataca ținte din Gaza, în recentele confruntări cu palestinienii. Fasciculul distructiv, considerat a fi un laser de mare putere, este emis dintr-un avion identificat ca fiind un Boeing KC707 Re’em”, configurat inițial pentru războiul electronic.

Cei care au observat atacurile cu asemenea arme au relatat prezenţa unui fascicul, ce provenea dintr-un avion cu 4 motoare, care, după ce lovea ţinta, aceasta se transforma într-un „alb luminos”. După aceste atacuri, zona-țintă era apoi lovită fie de bombe, fie de artilerie, pentru a distruge dovezile de utilizare a unei arme energetice de construcţie americană, care a ajuns ilegal în mâinile statului Israel.

Arma folosită a fost identificată ca făcând parte din sistemul YAL 1, un laser COIL (Chemical Oxygen/Iodine Laser – Laser chimic cu oxigen şi iod), acesta fiind conceput inițial ca un sistem montat pe aeronave, pentru a doborî rachetele balistice intercontinentale. Boeing a abordat Departamentul American al Apărării încă din 2002, pentru montarea acestui sistem. Corporaţia americană l-a convins pe secretarul Apărării de atunci, Donald Rumsfeld, ca acest sistem, montat pe 7 avioane, ar putea survola (24 de ore din 24) Iranul și apăra lumea liberă” împotriva rachetelor continentale nucleare pe care Iranul le-ar fi putut folosi.

Boeing a testat sistemul în 2007; Departamentul Apărării a susţinut că acest sistem ar putea doborî sateliții mici ce orbitează Pământul, iar în cadrul testelor efectuate în 2010, s-au distrus mai multe rachete. Nu există nicio altă confirmare decât un comunicat de presă de atunci al secretarului apărării, Robert Gates.

Mai jos puteţi observa un videoclip al sistemului laser YAL-1 şi felul în care el poate doborî o rachetă. Parcă pare desprins din filmul „Star Wars / Războiul stelelor”.


Lasă un comentariu