Oamenii de ştiinţă au descoperit „mâna lui Dumnezeu” la 17.000 de ani-lumină distanţă

  •  
  •  
  •  
  •  

A fost descoperit în cele din urmă „Dumnezeu”? (Atenţie! Cuvântul „Dumnezeu” este pus în ghilimele, pentru a marca folosirea ironică a acestuia). Se presupune că oamenii de știință de la NASA cred că „Dumnezeu” se află 17.000 de ani-lumină, dar este adevărat?

Oamenii de știință din NASA au avut parte de o imagine incredibilă care se află la 17.000 de ani-lumină distanță. Aceasta a creat speculațiile că presupusul „Creator al Universului” ar fi fost în cele din urmă surprins pe film.

Telescopul Spectroscopic Nuclear al NASA (NuSTAR) a fost îndreptat spre un pulsar denumit PSR B1509-58, aflat la o distanță mare de Pământ, în galaxia noastră. Ceea ce s-a văzut a fost o „mână întinsă”, care a devenit cunoscută ca „mâna lui Dumnezeu”. Oamenii de știință spun că această „mână a lui Dumnezeu” ar fi o rămășiță a unei stele care s-a transformat în supernovă și a creat un nor enorm de material, lăsând urma pulsarului PSR B1509-58. Când rămăşiţele norului au fost văzute prin raze X de înaltă energie, el a apărut ca o mână verde, roșie și albastră, cu o lungime totală de 175 de ani-lumină.

Fiona Harrison, cercetător principal al telescopului NuSTAR, a spus: „Punctul unic de vedere al lui NuSTAR, care observă cele mai înalte raze X de energie, ne arată obiectele studiate într-o lumină cu totul nouă”. Fiona a adăugat că „Noua imagine prezintă o nebuloasă a unui pulsar, produsă de rămăşiţele dese ale unei stele care a explodat într-o supernovă”. Ceea ce a rămas din toate acestea a fost un pulsar denumit PSR B1509-58 care se poate roti de șapte ori pe secundă și aruncă un vânt de particule care au fost expulzate în timpul morţii stelei.

În momentul în care aceste particule interacționează cu câmpurile magnetice din apropiere, ele produc o strălucire în raze X sub forma unei mâini. Interacțiunea sa cu particulele pulsarului a făcut să pară așa.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu