Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Americanii au descoperit un mineral extraterestru în interiorul unui meteorit, ce a făcut parte dintr-o planetă

691
blank
Foto: museumvictoria.com.au

Oamenii de știință au descoperit un mineral extraterestru exotic care nu apare în mod natural nicăieri pe Pământ, putem afla dintr-un articol publicat pe livescience.com. Descoperirea a fost făcută în urma unei noi analize a meteoritului Wedderburn – o rocă spațială, de mărimea unei lămâii, care a fost găsită în 1951 în apropiere de Wedderburn, în Victoria, Australia.

Oamenii de știință de la Institutul Tehnologic din California au folosit un microscop cu fascicul de electroni pentru a determina compoziția chimică și structura cristalină din interiorului meteoritului. Aceștia au stabilit că acesta conținea un mineral ce nu a mai fost văzut anterior şi care nu se găseşte nicăieri în altă parte pe Pământ. Noul mineral a fost numit „edscottite” după omul de știință Edward R.D. Scott.

Meteoritul în sine se crede că a făcut parte dintr-o mică planetă care a fost spulberată în bucăți, când s-a ciocnit cu un alt obiect în primele zile ale sistemului solar.

„Fiecare mineral are o poveste proprie de spus”, a declarat autorul principal al studiului, Chi Ma. “Fiecare mineral extraterestru reprezintă un mediu de formare distinctiv și poate oferi perspective asupra proceselor active în sistemul solar, pe asteroizi, pe Lună și pe Marte.”

Orgoni Crystal