Noi suntem vizitatori extragalactici în Calea Lactee – oamenii sunt făcuţi din particule ce provin din galaxii îndepărtate


S-ar putea să nu ne gândim prea des la acest lucru, dar noi, oamenii, împărtășim o relație foarte specială cu spațiul cosmic. Cu mulți ani în urmă, celebrul astronom și cosmolog Carl Sagan (1934-1996) a spus că noi suntem făcuţi din „praf de stele”. Astăzi știm că acest lucru este adevărat. Astronomii au descoperit că oamenii sunt făcuți din particule care au călătorit din galaxii îndepărtate. Aşadar, noi suntem vizitatori extragalactici, trăind în ceea ce credem că este „galaxia noastră”, Calea Lactee.

„Azotul din ADN-ul nostru, calciul din dinți, fierul din sângele nostru, carbonul din noi – toate au fost făcute în interiorul stelelor colapsante. Suntem fabricați din praf de stele”, a spus Carl Sagan.

Astronomii au fost de mult timp conștienți de faptul că elementele din stele se deplasează de la o galaxie la alta, aşa că găsirea locului nostru în Univers nu a fost ușoară. Astrofizicienii de la Universitatea Northwestern din Evanston (Illinois, SUA), după ce au realizat mai multe simulări avansate pe calculator, au descoperit că mai mult de jumătate din materia din galaxia noastră, Calea Lactee, a fost transportată prin vânturile intergalactice, din alte galaxii. Aşadar, fiecare din noi, oamenii, suntem făcuţi şi din materie extragalactică.

„Având în vedere cât de multă materie din care noi suntem formaţi poate proveni din alte galaxii, ne-am putea considera călători spațiali sau imigranți extragalactici. Este probabil ca o mare parte din materia Căii Lactee să se fi aflat în alte galaxii, dar ea a fost expulzată de vânturile puternice intergalactice, a călătorit prin spațiul intergalactic și, în cele din urmă, și-a găsit noua casă în Calea Lactee”, a spus Daniel Angles-Alcazar de la Universitatea Northwestern din Evanston. Potrivit cercetătorului, până la jumătate din atomii din jurul nostru, inclusiv cei din sistemul nostru solar, de pe Pământ și din fiecare dintre noi nu provin din galaxia noastră, ci din alte galaxii, aflate până la un milion de ani-lumină distanță.

Într-o carte apărută în anul 2013 şi scrisă de ecologistul Dr. Ellis Silver, se vorbește despre posibilitatea ca oamenii să nu provină de pe Pământ, ci să fi sosit și evoluat separat față de restul ființelor de pe planeta noastră. Silver oferă argumente, bazându-se pe fiziologia umană, că noi am fi ajuns pe Terra din altă parte, probabil aduşi de extratereştri, în urmă cu câteva zeci de mii de ani. Citiţi mai multe în acest articol: Concluziile şocante ale unui om de ştiinţă: noi, oamenii, suntem extratereştri! Am fost aduşi aici, pe Pământ, acum 60.000-200.000 de ani!

Acum, că știm că suntem făcuți din particule care se găsesc în galaxii îndepărtate, că putem să vedem stelele și să reflectăm mai mult asupra rolului nostru în Univers, încă nu am rezolvat misterul ADN-ului nostru codificat și nici nu ştim identitatea „Programatorului”…

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)