„Civilizaţia pământească este singura civilizaţie avansată din Univers şi unica din galaxia noastră” – spune un studiu din 1979


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Foarte interesant articolul din 25 aprilie 1979 din cotidianul „The Dispatch” şi pe care l-am găsit în arhiva de ziare Google. El se numeşte „Omul s-ar putea să fie singur în Univers”, iar titlul spune totul.

Citez din articol:

* Majoritatea oamenilor de ştiinţă cred că inteligenţa extraterestră trebuie să fie una obişnuită în Cosmos, unde se află trilioane şi trilioane de stele. Dar există şi sceptici care pun la îndoială această idee şi care cred că civilizaţia pământeană este unică în Univers.

* Astronomul american Dr. Michael Hart, de la Universitatea Trinity din San Antonio (Texas / SUA), a realizat o simulare pe calculator a planetelor ipotetice din Univers, care au caracteristici asemănătoare cu planeta noastră, putând astfel produce civilizaţii extraterestre inteligente ca a noastră. El a ajuns la concluzia că o viaţă inteligentă este extrem de rară, iar civilizaţia pământeană s-ar putea chiar să fie una unică.

* „Exobiologii şi alţi specialişti au estimat între 50.000 şi 1 miliard de civilizaţii extraterestre. Însă, acest studiu arată că cifrele au fost exagerate între 100 şo 1.000 de ori”, a spus astronomul american.

* Specialistul spune că există două condiţii pentru creaţia vieţii şi evoluţia unei civilizaţii avansate. Prima condiţie este aceea ca temperatura să fie moderată, iar a doua condiţie este ca temperatura să rămână constantă cel puţin 3,7 miliarde de ani, timpul necesar pentru ca pe Pământ să apară viaţa.

* Concluzia studiului este una clară: „Cred că civilizaţia noastră reprezintă singura avansată din întregul Univers şi, cu siguranţă, singura civilizaţie din galaxia noastră”.

 


Lasă un comentariu