Un meteorit de 10 ori mai puternic decât bomba de la Hiroshima a explodat în atmosfera Pământului, dar NASA a ţinut secret evenimentul timp de 3 luni…


Un meteorit imens a explodat în atmosfera Pământului, deasupra Rusiei, pe 18 decembrie 2018, însă NASA abia acum, după 3 luni, a publicat această informaţie. Timp de 3 luni ea a fost ţinută secret. De ce? Nu se lăudau ei că monitorizează fiecare obiect ceresc care se apropie de Pământ? Dacă meteoritul nu exploda în atmosferă şi ajungea pe Terra sau unda de şoc puternică afecta o zonă de pe glob?

Potrivit informaţiilor publicate de NASA, explozia care a avut loc pe 18 decembrie este cea mai mare de la evenimentul meteoritic de la Chelyabinsk din Rusia, în urmă cu 6 ani. Meteoritul s-a dezintegrat în atmosfera superioară a Terrei, peste Marea Bering, Peninsula Kamchatka din Rusia, eliberând o energie mai puternică de 10 ori decât bomba de la Hiroshima din 1945.

Obiectul, care a fost de doar câțiva metri în diametru, a lovit atmosfera Pământului la o înălţime de aproximativ 32 km și a explodat la 25 de km deasupra suprafeței Pământului. Kelly Fast, manager de programe de observare a obiectelor din apropierea Pământului de la NASA, a declarat pentru BBC: „Acest meteorit a avut 40% din energia exploziei de la Chelyabinsk, dar nu a avut acelaşi efect”.

Sursa (traducerea si adaptarea): dailystar.co.uk

P.S. Eu mă întreb altceva: de ce meteoriţii par a exploda / prăbuşi doar în zona Rusiei? Aşa s-a întâmplat şi în 1908 la Tungunska, în 2013 la Chelyabinsk sau anul trecut deasupra Peninsulei Kamchatka.