O super veste: s-au detectat deja găurile de vierme în Univers?


În filmele SF, de cele mai multe ori vedem așa-numitele găuri de vierme. Acestea sunt poduri ipotetice care leagă regiunile îndepărtate în spațiu și timp. Acum însă, o lucrare de cercetare susține că aceste ”poduri” ar fi putut fi deja detectate. Deși relativ recent, studiul este legat de o teorie propusă în anii 1930. Nathan Rosen, un coleg al lui Albert Einstein, a arătat că spațiul curbat al unei găuri negre ar putea fi capabil să se conecteze la o gaură albă pentru a forma un pod. În teorie, o astfel de legătură ar putea atinge zonele cele mai îndepărtate ale Cosmosului.

Materia, așa cum știm, ar putea chiar să călătorească prin acest tunel cosmic și să iasă din celălalt capăt în mod intact, dacă sunt îndeplinite condițiile potrivite. Acest lucru este posibil, potrivit unui grup de oameni de știință de la Universitatea din Sofia. Folosind un model simplificat al tunelului unei găuri de vierme ca un inel magnetizat de lichid, cercetătorii de la Universitatea din Sofia au sperat să vadă cum ar putea ”podul” găurii negre să pară unui observator precum telescopul Event Horizon. Mai mult decât atât, s-au făcut diferite ipoteze cu privire la modul în care materia o va înconjura înainte de a fi înghițită de monstrul cosmic.

Aceste câmpuri electromagnetice puternice ar produce modele previzibile, deoarece particulele au fost prinse într-un vârtej furios. O semnătură clară ar fi lăsată de polarizarea oricărei lumini emise de materialul încălzit. În 2019, s-au observat primele imagini uimitoare ale lui M87 și Sagittarius A, prin urmărirea undelor radio polarizate. De asemenea, discul care înconjoară o gaură neagră dă o lumină polarizată foarte asemănătoare cu cea a intrărilor din gaura de vierme.

În lumina acestui fapt, M87 ar putea fi foarte bine o gaură de vierme. În plus, găurile negre ar putea conține găuri de vierme. Dar nu am fi capabili să le detectăm cu ușurință. Cercetarea care detaliază studiul a fost publicată în ”Physical Review D.”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO