Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

În 2019, miliardarul Elon Musk dorea să arunce bombe nucleare pe planeta Marte. De ce?


Miliardarul american Elon Musk, preşedintele companiilor Tesla şi SpaceX, susține de multă vreme ideea că bombardarea cu rachete nucleare a „planetei roșii”, Marte, ar putea-o face mai locuibilă pentru oameni. S-ar putea ca totul să vă pară desprins din filmul din 1990 „Total Recall”, dar transformarea atmosferei de pe Marte folosind bombele nucleare este o idee care plutește de ani buni.

Musk susține că bombele nucleare pe Marte vor topi ghețurile polare, eliberând cantități uriașe de dioxid de carbon în atmosferă și creând astfel efectul de încălzire globală. Această încălzire, la rândul ei, ar crește temperatura și presiunea aerului, ceea ce ar face planeta mult mai ospitalieră pentru a găzdui viaţa.

Este ceva despre care Elon Musk a vorbit public şi înainte, inclusiv în cadrul unui talk-show cu Stephen Colbert, în 2015, când el a descris Marte drept „partea superioară a unei planete”.

Pe 16 august 2019, Musk a scris pe Tweeter mesajul „Nuke Mars!”, adică „Bombe nucleare pe Marte”. Rămâne de văzut dacă aşa ceva va fi vreodată realizat.

Elon Musk este întreprinzătorul american care doreşte să ducă oamenii pe Marte în viitorul nu prea îndepărtat. Însă, aşa cum am scris într-un articol din iulie 2019 – Oamenii nu vor putea coloniza niciodată planeta Marte! Uitaţi de planurile fanteziste ale unora ca Elon Musk… – există argumente logice care arată că, având la dispoziţie tehnologia actuală, oamenii nu vor putea coloniza planeta Marte niciodată, poate doar într-un viitor mult prea îndepărtat…