A existat vreodată viaţă pe planeta Mercur, cea mai apropiată de Soare? Oamenii de ştiinţă cred că da…


Foto: NASA

Este greu să-ţi imaginezi existenţa vieţii pe prima planetă a sistemului nostru solar, Mercur, care are o atmosferă atât de subțire. Temperatura la suprafața lui Mercur atinge 430 de grade Celsius în timpul zilei, iar în lipsa unei atmosfere, scade la -180 de grade Celsius noaptea.

Este posibil să credem că acestea nu sunt condiții ideale pentru viața extraterestră, dar un nou studiu arată că în unele regiuni subterane ale planetei Mercur există capacitatea de a găzdui viața. O echipă condusă de cercetătorul Alexis Rodriguez, de la Planetary Science Institute, spune că este posibil ca unele părți ale suprafeţei lui Mercur, dar şi ale altor planete similare din galaxie, să fi fost capabile să aibă parte de o chimie prebiotică, susţinând astfel forme simple de viață.

Peisajul „haotic” meteoric şi plin de cratere de pe Mercur, care se credea a fi rezultatul unui impact asteroidic din vechime, ar fi putut avea drept cauze compuși și elemente capabile să sară dintr-o stare de agregare în alta (cum ar fi apa) – care sunt esenţiali pentru viaţa de aici de pe Pământ.

Folosind date din nava spațială NASA Messenger, oamenii de știință au putut să dateze terenul de pe suprafața lui Mercur, precum și bazinul Caloris, unde există un crater de impact lăsat în urmă de un asteroid. Cercetătorii au remarcat că părți ale suprafeței planetei Mercur au scăzut, ca și cum ceva de dedesubt ar fi cedat. Acest lucru i-a dus la concluzia că anumiţi compuşi volatili de sub suprafața planetei ar fi putut fi încălziţi de lavă și transformaţi în gaze, determinând prăbușirea suprafeței. De aceea, oamenii de ştiinţă cred că apa s-ar fi putut forma cândva chiar sub suprafața lui Mercur.

Sursa (traducerea si adaptarea): space.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock