Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Universul nostru este conectat prin găuri de vierme cu mai multe „universuri-copii”?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În încercarea de a explica misterele acestui Cosmos, unii fizicieni au propus ideea că Universul se comportă ca o minge cvadridimensională. Apoi însă, unii specialişti au început să se întrebe ce s-ar întâmpla dacă suprafaţa mingii nu ar fi uniform netedă: să presupunem că ar exista nişte tuburi care ar lega o parte a suprafeţei de alta (vezi figura de mai jos). Aceste conexiuni tubulare au fost numite „găuri de vierme” („wormholes” în limba engleză). Ele sunt legături între regiuni spaţio-temporale care altminteri ar fi inaccesibile una alteia.

Dar, natura globală a spaţiului produce o creştere năucitoare a complexităţii posibile a Universului. El ar putea fi alcătuit dintr-un număr mare (sau chiar infinit) de regiuni extinse ale spaţiului conectate la ele însele prin găuri de vierme. În figura de mai jos e prezentată o situaţie în care există un număr de „universuri-copii” („baby universes”) interconectate.

Găurile de vierme (B) se separă de „universul-mamă” (A) pentru a forma „universuri-copii” (C) şi unesc găuri de vierme cu alte găuri de vierme de pe universul-mamă.

Dr


Lasă un comentariu