O misterioasă substanţă neagră-aurie a fost găsită de cosmonauţii ruşi de la Staţia Spaţială Internaţională


În luna august 2018, s-a descoperit o mică scurgere în capsula rusească Soyuz, atașată la Staţia Spaţială Internaţională, despre care inițial s-a crezut că a fost cauzată de un meteorit; mai târziu s-a suspectat că gaura a fost făcută în timp ce capsula era încă la sol. Gaura a fost închisă din interior cu răşină epoxidică, dar cei de la agenţia spaţială rusă, Roscosmos, au trimis doi astronauţi pentru a observa gaura din exterior.

Astronauţii Oleg Kononenko şi Serghei Prokopiev n-au avut o sarcină uşoară; pentru a ajunge la gaură a fost nevoie de aproape 4 ore. Odată ajunşi acolo, ei au folosit un cuțit pentru a tăia o bucată de 25 x 25 cm din izolație, expunând gaura de 2 milimetri și trimiţând videoclipul către misiunea de control.

Dar, de acum începe misterul, aşa cum ne explică site-ul sputniknews.com, într-un articol publicat pe 12 decembrie 2018. „Fotografiile făcute de astronauţi au fost studiate și nu au fost detectate urme de burghiu pe plăcile de protecție micrometoritice”. În timp ce suprafața interioară a arătat semne de burghiu care sugerează că gaura a fost realizată de oameni, nu existau astfel de urme şi pe cealaltă parte. De asemenea, astronauţii ruşi au dat peste o substanță misterioasă neagră-aurie în gaură, substanţă care urmează să fie dusă înapoi pe Pământ pentru analiză.

Dar, articolul de pe sputniknews nu mai pune accent pe substanța misterioasă neagră-aurie. Ce e cu ea? Roscosmos nu a dorit să facă alte comentarii despre posibila origine a sa. Substanța va fi adusă la Roscosmos pe 20 decembrie 2018. Vor mai dezvălui ruşii ceva?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock