Ce-i cu bila asta misterioasă de fier, găsită pe o plajă din Japonia?


O misterioasă bilă uriaşă de fier a ajuns pe plaja unui oraş de coastă din Japonia, autorităţile habar n-având ce-ar putea fi. Sfera metalică, care măsoară aproximativ 1,5 metri în diametru, se află în centrul unor speculații febrile de când a ajuns pe plaja Enshu din orașul Hamamatsu, pe coasta Pacificului. Temerile că ar putea fi o mină rătăcită au fost înlăturate după ce experții au folosit tehnologia cu raze X pentru a examina interiorul obiectului și au constatat că acesta era gol. Nu există indicii, de asemenea, că ar fi un obiect de spionaj din Coreea de Nord sau China.

Poliția a început să inspecteze bila, care este de culoare maro-portocaliu (pete mai întunecate de rugină), după ce o femeie din zonă a observat-o odihnindu-se pe nisip la doar câțiva metri de țărm, în timp ce se plimba la începutul acestei săptămâni. Ofițerii au izolat zona și au chemat experți în explozibili pentru a investiga mai departe, dar rapoartele spun că autoritățile încă nu știu ce este sfera sau de unde provine.

Explicaţiile pe Internet sunt de la cele mai raţionale (o baliză ruptă de cablul de ancorare, ce are o ureche de ancorare sau un dispozitiv pentru detectarea micării submarinelor) până la explicaţii SF (de genul, un dispozitiv extraterestru de urmărire).


Lasă un comentariu