Misterul ursului polar pictat cu textul „T-34”. Face el referire la tancul sovietic din cel de-al doilea război mondial?


Imagine: captura YouTube

Un urs polar care are pictat pe el textul „T-34” a fost postat recent pe Facebook de Serghei Kavri, de la World Wildlife Fund (WWF), organizaţie ecologistă de protejare a animalelor sălbatice. Filmul a strâns sute de mii de vizualizări pe rețelele de socializare.

„T-34” a fost un tanc folosit de Uniunea Sovietică în timpul celui de-al doilea război mondial, însă nu este clar dacă desenul de pe pielea ursului este o referire la tanc sau la altceva. „Nu știu de unde a fost luată imaginea”, a scris Kavry. „Dacă face referire la un aspect militar, acest lucru este o lipsă de respect pentru istorie”.

Potrivit lui Anatoli Kochnev, de la Institutul Biologic al Nordului, cine a fost responsabil trebuie să fi sedat animalul, deoarece literele sunt prea drepte pentru a fi realizate pe urs în timp ce acesta se deplasa.

UPDATE: Un raport recent a indicat faptul că ursul ar fi fost de fapt marcat de oamenii de știință de la Institutul de Ecologie și Evoluție Severtsov, care au fost trimiși pentru a evalua amenințarea pe care urșii o reprezintă pentru sătenii locali. Se pare că vopseaua folosită va dispărea în două săptămâni.

Imagine: captura YouTube