Ce creatură enormă şi înaripată a fost observată într-un orăşel din America? Unii zic că semăna cu un diavol…


O legendă bizară și un mister nerezolvat care bântuie un mic oraș din Iowa (SUA) de circa 120 de ani este subiectul unei cărți intitulată „The Van Meter Visitor” / „Vizitatorul din Van Meter”, care a apărut în anul 2013. Timp de câteva nopți în 1903, orășelul Van Meter (Iowa/SUA) a fost terorizat de o creatură uriașă asemănătoare unui liliac care a apărut dintr-o veche mină abandonată. Identitatea acestui monstru misterios nu a fost niciodată descoperită, dar 110 de ani mai târziu, o carte din 2013 povestește uimitoarea legendă și speră să arunce puțină lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat atunci.

Legenda datează din toamna anului 1903, când câțiva dintre cei mai respectați cetățeni ai orăşelului Van Meter au raportat că au observat zburând o creatură pe jumătate om, jumătate animal, cu aripi de liliac enorme. Creatura este descrisă ca mișcându-se la viteze uluitoare, pe care nimeni nu le văzuse până atunci; în plus, ea emana o duhoare puternică și părea că reflecta o lumină orbitoare din capul său cu coarne. De fiecare dată când orășenii au întâlnit creatura, au tras cu armele în ea, dar acest lucru părea să nu aibă niciun impact asupra creaturii.

În prima noapte, a fost văzută pentru prima dată zburând peste vârfurile clădirilor. În seara următoare, a fost văzută atât de medicul orașului, cât și de casierul băncii Peter Dunn. În a treia noapte, un bărbat a văzut-o cocoțată deasupra unui stâlp de telefon. Un alt locuitor care a văzut-o a descris monstrul ca țopăind asemenea unui cangur, în timp ce un profesor de liceu l-a asemănat cu un diavol.

Speriați și furioși de ceea ce au asistat, locuitorii orașului au urmat creatura până la o mină de cărbune abandonată, lângă o zidărie veche, unde au auzit un zgomot din mină, eveniment descris într-un articol din cotidianul „Des Moines Daily News” din 3 octombrie 1903.

Sursa: cartea „The Van Meter Visitor” / amazon.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock