Ce creatură enormă şi înaripată a fost observată într-un orăşel din America? Unii zic că semăna cu un diavol…


O legendă bizară și un mister nerezolvat care bântuie un mic oraș din Iowa (SUA) de circa 120 de ani este subiectul unei cărți intitulată „The Van Meter Visitor” / „Vizitatorul din Van Meter”, care a apărut în anul 2013. Timp de câteva nopți în 1903, orășelul Van Meter (Iowa/SUA) a fost terorizat de o creatură uriașă asemănătoare unui liliac care a apărut dintr-o veche mină abandonată. Identitatea acestui monstru misterios nu a fost niciodată descoperită, dar 110 de ani mai târziu, o carte din 2013 povestește uimitoarea legendă și speră să arunce puțină lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat atunci.

Legenda datează din toamna anului 1903, când câțiva dintre cei mai respectați cetățeni ai orăşelului Van Meter au raportat că au observat zburând o creatură pe jumătate om, jumătate animal, cu aripi de liliac enorme. Creatura este descrisă ca mișcându-se la viteze uluitoare, pe care nimeni nu le văzuse până atunci; în plus, ea emana o duhoare puternică și părea că reflecta o lumină orbitoare din capul său cu coarne. De fiecare dată când orășenii au întâlnit creatura, au tras cu armele în ea, dar acest lucru părea să nu aibă niciun impact asupra creaturii.

În prima noapte, a fost văzută pentru prima dată zburând peste vârfurile clădirilor. În seara următoare, a fost văzută atât de medicul orașului, cât și de casierul băncii Peter Dunn. În a treia noapte, un bărbat a văzut-o cocoțată deasupra unui stâlp de telefon. Un alt locuitor care a văzut-o a descris monstrul ca țopăind asemenea unui cangur, în timp ce un profesor de liceu l-a asemănat cu un diavol.

Speriați și furioși de ceea ce au asistat, locuitorii orașului au urmat creatura până la o mină de cărbune abandonată, lângă o zidărie veche, unde au auzit un zgomot din mină, eveniment descris într-un articol din cotidianul „Des Moines Daily News” din 3 octombrie 1903.

Sursa: cartea „The Van Meter Visitor” / amazon.com


Lasă un comentariu