Mii de oase umane misterioase au fost descoperite la Vatican, în căutarea unei fetiţe dispărute fără urmă acum peste 35 de ani


Un grup de experți legiști au inspectat pe 20 iulie 2019 două osuare subterane din Cimitirul teutonic din Vatican, ca parte a investigației cazului Emanuelei Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, dispărută în mod misterios în 1983, la vârsta de 15 ani.

Expertul genetic Giorgio Portera, care a participat la operațiune în numele familiei Orlandi, a declarat că a observat mii de oase aparţinând a zeci de indivizi, atât adulți, cât și copii. „Vrem să știm de ce și cum rămășițele se găsesc acolo, a spus specialistul, mărturisind că „nu ne așteptam să găsim un număr atât de mare de oase umane”.

Rămăşiţele găsite în morminte au fost îndepărtate și supuse unei evaluări inițiale. În prezent, nu este posibil să se prevadă cât va dura analiza morfologică a oaselor, a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti.

Osuarele subterane au fost găsite ca urmare a cercetărilor făcute în zona Colegiului Teutonic (unde se află cimitirul teutonic), cercetări inițiate după ce Procuratura Vaticanului a deschis gropile a două prințese germane – Sophie von Hohenlohe și Charlotte Federica de Mecklenburg, ucise în prima jumătate a secolului al XIX-lea – ca răspuns la o scrisoare anonimă primită vara trecută, cu o fotografie a mormântului și cuvintele „Căutați acolo unde îngerul arată”, dar n-a fost găsit niciun schelet.

Dispariția Emanuelei Orlandi constituie unul dintre cele mai misterioase cazuri din Italia. De când a dispărut fără urmă, pe 22 iunie 1983, la sfârșitul orelor de muzică de la Vatican, cercetările au fost practic neîntrerupte. Dispariția ei a fost atribuită răpirii de către mafie, ca măsură de presiune pentru a recupera un împrumut care ar fi fost făcut pentru Sfântul Scaun. Alte surse au susținut că copilul ar fi fost răpit pentru a cere eliberarea lui Mehmet Ali Agca, cel care a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock