Şefa unei companii de informatică a fost găsită moartă, după ce şi-a sunat părinţii spunându-le: „Totul e un joc, e un experiment al minţii, noi suntem în Matrix”


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Tragică următoarea ştire (de pe site-ul mercurynews.com), dar, în acelaşi timp, ea ridică multe semne de întrebare… În principiu, este vorba de descoperirea trupului neînsufleţit al unei femei, pe nume Erin Valentini, după ce, înainte de asta, ea fusese dată dispărută de către familia ei.

Poliţia din San Jose au găsit cadavrul femeii în interiorul unei maşini parcate pe o şosea. Nu se ştie de ce femeia a murit, dar acest lucru urmează a fi stabilit în perioada următoare după autopsie. Femeia nu era chiar oricine, ci era şefa unei companii de IT (informatică) din statul american Utah.

Dar, cel mai ciudat lucru din această moarte suspectă îl constituie faptul că, înainte de dispariţie, femeia a avut mai multe convorbiri telefonice, în care ar fi manifestat un episod de nebunie. Astfel, ea le-ar fi spus părinţilor ei în aceste convorbiri că „it’s all a game, it’s a thought experiment, we’re in the Matrix”, adică, în traducere „Totul e un joc, e un experiment al minţii, noi suntem în Matrix”. Ciudate vorbe, mai ales din partea unei femei care se ocupa, alături de tatăl ei, de domeniul informaticii.

În seria de filme „Matrix” (apărută începând cu anul 1999), lumea pe care presupunem că o trăim nu este decât o simulare avansată pe calculator. Este ceva asemănător cu un vis sofisticat. Viețile noastre reale – de la naștere până la moarte – sunt petrecute fără sfârșit dormind în nişte capsule, în care suntem ținuți în viață și hrăniți, asigurând hrana pentru mașini. Ocazional, există câte o „scăpare” în Matrice, care ne arată că viaţa reală este, de fapt, alta…