Zilele trecute a fost semnalată o mare cantitate de cenuşă, asemănătoare noroiului, de-a lungul coastei de vest a Suediei. Potrivit gărzii de coastă, substanța ciudată s-a deplasat undeva între Norvegia, Suedia și Danemarca, datorită vremii și a curenților maritimi.
Un geolog a fost solicitat să vadă despre ce e vorba, până când rezultatele laboratoarelor vor sosi, şi a spus că este vorba de un depozit de metan încălzit, cauzând formarea unui „vulcan”, care a erupt sub apă.
Luni, 16 aprilie 2018, Garda de Coastă a început să primească apeluri de la pescari și locuitori care au raportat o substanță ciudată – asemănătoare cu petrolul, dar nici lipicioasă și nici mirositoare – care acoperea suprafața mării de-a lungul coastei de vest a Suediei, undeva între Norvegia, Suedia și Danemarca.
Atunci când oficialii au ajuns la locul fenomenului ciudat, ei şi-au dat seama că nu era vorba de petrol, aşa că au început să se întrebe ce-ar putea fi. Prima lor bănuială: era ceva de natură biologică, ca alge, bacterii sau un fenomen similar. Dar oficialii au exclus și această ipoteză. Nu au găsit structuri biologice cum ar fi celule sau clorofilă.
Privind mai îndeaproape materialul, oficialii şi-au dat seama că era vorba de cenușă, dar o cenușă foarte lipicioasă, care arăta ca noroiul. Apoi, au contactat un binecunoscut vulcanolog și l-au întrebat despre părerea lui, care aţi aflat-o puţin mai sus: e vorba de un alt vulcan subacvatic necunoscut, care a erupt.
Între timp, au fost prelevate probe, care au fost trimise la un laborator pentru analiză şi pentru a testa ipoteza geologică.
Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): aftonbladet.se