Oamenii de ştiinţă americani pot obţine petrol din alge în mai puţin de o oră! Jocurile la nivel mondial s-ar putea schimba în mod radical!

  •  
  •  
  •  
  •  

The Onondaga Community College biofuels project uses algae to make biodiesel fuel. John Berry / The Post-StandardEste această ştire adevărată? Am găsit-o pe alternet.org, şi din ea aflăm că, datorită unei invenţii incredibile, toate jocurile de putere ale lumii s-ar putea transforma radical. Citez din ştire:

Oamenii de ştiinţă americani cred că au reuşit să dezlege misterele uneia dintre cele mai incredibile surse de biocombustibil. Astfel, ei au avut succes în a transforma o supă groasă de alge într-o mixtură de petrol brut, gaze, apă şi nutrienţi de plante, toate în mai puţin de o oră. Astfel, în doar 60 de minute ei au reuşit ceea ce naturii îi ia milioane de ani, la temperaturi şi presiuni înalte.

Şi mai mult decât atât, cercetătorii de la Laboratorul Naţional Pacific Northwest (Pacific Northwest National Laboratory – PNNL) cred că au inventat un proces continuu, care nu e doar mai rapid decât procesul natural, dar e şi mai ieftin. Până în prezent, reactorul PNNL reuşeşte să proceseze doar 1,5 litri de alge pe oră. Din această cantitate, între 50 şi 70% din alge poate fi convertită în petrol brut, din care se poate obţine ulterior combustibil pentru aviaţie, gazolină sau motorină. Restul care rămâne reprezintă apă curată şi o mixtură de gaze, azot, fosfor şi potasiu, ce poate fi folosită pentru a „hrăni” şi mai multe alge.

Nemaipomenit! Implicaţiile acestei ştiri ar putea fi imense pe plan mondial. Interesul Statelor Unite pentru petrolul din Orientul Mijlociu sau pentru alte ţări petroliere s-ar diminua considerabil şi s-ar orienta spre insule sau ţărmuri maritime unde s-ar găsi mari cantităţi de alge. Dacă alternativa e mult mai ieftină decât extracţia convenţională a petrolului, atunci multe câmpuri petroliere ar fi abandonate, companiile şi statele lumii ducând un „război al algelor”. Ţările bogate în petrol din Orientul Mijlociu ar falimenta şi ar sărăci, iar toată politica geostrategică a lumii s-ar schimba în mod radical. Să vedem ce surprize ne mai rezervă viitorul apropiat…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner