Acum ştiinţa ne învaţă altceva: în interiorul Pământului ar exista un ocean! Când vom afla că se află şi un spaţiu gol şi locuit de alte fiinţe!?

  •  
  •  
  •  
  •  

interiorul Pamantului oceanCe ne învăţa ştiinţa până în prezent despre manta? Citez de pe Wikipedia:

„Mantaua Pământului este un strat situat între nucleul și scoarța terestră, ce se întinde până la adîncimea de 2.890 km. Este alcătuită predominant din roci pe bază de silicați, avînd un conținut de fier și magneziu mai ridicat decât al scoarței. Datorită temperaturilor mari din acest strat al Pământului, rocile formează o „topitură” foarte vâscoasă, dar gradul de viscozitate diferă: stratul superior al mantalei este mai rigid și, împreună cu crusta de deasupra, formează litosfera, împărțită în 7 sau 8 plăci tectonice majore, care plutesc pe stratul inferior al mantalei, mai puțin vâscos, în care există o mișcare de curgere plastică”.

Ei bine, o ştire de pe livescience.com arată că cercetătorii cred acum că mantaua ar fi plină de apă! Citez din articol:

„Un diamant care a supraviețuit unei călătorii în „iad” confirmă o teorie mai veche: mantaua Pământului deține un ocean de apă. „Este de fapt confirmarea că există o cantitate foarte mare de apă, care este prinsă într-un strat distinct din adâncul Pământului”, a declarat Graham Pearson, autorul principal al studiului, geochimist de la Universitatea din Alberta, Canada. Rezultatele au fost publicate astăzi, 12 martie 2014, în revista „Nature”. Diamantul găsit cuprinde o bucată mică dintr-un mineral denumit „ringwoodite”, fiind pentru prima dată când el a fost descoperit pe suprafața Pământului, şi nu în meteoriți. Acest mineral se formează printr-o presiune extremă, eveniment care are loc la 515 km adâncime în mantaua Pământului”.

Ori articolul de pe Wikipedia este unul incomplet, ori cel de pe livescience.com nu spune adevărul şi asta pentru că nu văd nicăieri că ar exista o teorie până în prezent conform căreia în mantaua Pământului s-ar găsi un ocean. Bun..ce-ar urma să aflăm? Că în interior s-ar putea afla şi un spaţiu gol? Şi o lume subterană locuibilă? În plus, ni se spune că, cu cât ne apropiem de centrul Pământului, cu atât temperatura creşte dramatic. Dacă ar fi aşa, acest ocean de apă nici n-ar trebui să existe, la peste 100 de grade apa începând să fiarbă şi să se evapore sub formă de vapori. Am impresia că suntem iar minţiţi sau „vrăjiţi”, iar ştiinţa a mai dat încă un exemplu de impotenţă în explicarea teoriilor ştiinţifice…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page