Faceţi cunoştinţă cu Stephen Wiltshire sau „omul-cameră”! Asemenea unui aparat de fotografiat, el reţine în minte toate detaliile unui peisaj, pe care apoi le desenează cu exactitate!

  •  
  •  
  •  
  •  

Stephen WiltshireEl a mai fost numit şi „omul-cameră”, deşi numele său este Stephen Wiltshire. Mintea lui este unică, iar memoria lui fotografică poate să-și amintească tot ceea ce a văzut. Când oamenii obișnuiți vizitează un loc nou, ei îşi pot aminti în mod normal câteva clădiri, străzi sau informaţii. Dar nu e şi cazul cu Stephen Wiltshire; acesta poate desena peisaje uimitoare pe baza a ceea ce a văzut. De exemplu, după o plimbare scurtă cu elicopterul în jurul New York-ului, el a produs un desen uluitor, doar din memoria vizuală. Vedeţi desenul de la finalul articolului.

Chiar şi mai extraordinar este faptul că, odată văzut un oraş, o singură dată, Stephen Wiltshire îl va desena întocmai, cu fiecare clădire la locul exact, cu dimensiunea ei reală, inclusiv cu fiecare detaliu al clădirii, cum ar fi ferestrele, uşile sau arcadele. Incredibil! Cum am putem explica memoria sa remarcabilă?

Stephen Wiltshire este un artist britanic arhitectural, care a fost diagnosticat cu autism. Conform medicinei, autismul împiedică unele părţi ale creierului să comunice între ele, ceea ce ar putea duce la dificultăți de învățare și de prelucrare a informațiilor. Totuși, în cazul lui Wiltshire, aşa-zisul handicap s-a transformat într-o abilitate extraordinară.

Wiltshire s-a născut pe 24 aprilie 1974 şi a desenat cea mai mare parte din viaţa sa. El a început să comunice prin desene, după ce-a fost trimis la Şcoala Queensmill din Londra, și, cu ajutorul unor profesori specilizaţi în elevi cu nevoi speciale, el a învățat treptat să vorbească. Profesorii au descoperit talentul lui Stephen în timpul anilor de şcoală, atunci când el a desenat perfect o clădire, vizitată în timpul unei excursii şcolare, fără ajutorul vreunei fotografii.

Astăzi, desenele sale sunt renumite și admirate de multe persoane. Cel mai uimitor este, probabil, faptul că Stephen Wiltshire nu-și amintește peisajele / clădirile doar un anumit timp pentru a le desena, ci le păstrează în mintea sa, posibil pentru totdeauna.

Toate desenele şi informaţiile despre Stephen Wiltshire pot fi găsite pe site-ul său: stephenwiltshire.co.uk.

New York desen


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu