Un om şi-a format propriul stat în Europa: „Liberland”, adică „Tărâmul libertăţii”, ţara în care impozitele vor fi opţionale!


LiberlandAsta da ştire interesantă, pe care am găsit-o în Belfast Telegraph:

Vit Jedlicka, un politician ceh, a declarat crearea „Liberland” („Tărâmul libertăţii”), un nou stat independent european, situat între Serbia și Croația. Politicianul pretinde titlul de președinte în cadrul noului stat suveran, care acoperă o suprafață de doar șapte kilometri pătrați și este situată într-o zonă disputată între cele două țări vecine.

Jedlicka susține că formarea lui Liberland este în întregime în limitele dreptului internațional, şi că nici Serbia şi nici Croaţia nu au avut vreodată suveranitate asupra regiunii. „Obiectivul fondatorilor noului stat este acela de a construi o țară în care oamenii cinstiți să poată prospera, fără a fi oprimaţi de către guvernele care le fac viaţa neplăcută, prin impunerea de restricții și taxe inutile”, a spus Vit Jedlicka într-o declarație.

Până în prezent există 20.000 de cereri de la oameni care vor să devină cetăţeni în Liberland, însă acest număr este de așteptat să crească până la 100.000 în câteva zile.

Deși nu este clar dacă Serbia sau Croația se vor opune formării noului stat, Jedlicka a insistat că, în cazul în care cele două state o vor face, el va avea o „apărare pasivă”. „Ne vom muta, dar ne vom păstra doleanţele asupra ţării”, a spus politicianul.

Jedlicka, în vârstă de 31 de ani,  speră ca Liberland să devină ceva similar cu Liechtenstein, un stat situat între Austria și Elveția, şi care are acum o populație de 37.000 de oameni.


Lasă un comentariu