Istoria misterioasă a unei perechi bizare: „contele întunecat” şi „contesa întunecată”. Cine erau cei doi?


În 1807 o pereche ciudată a apărut în micul oraș Hildburghausen (oraşul Hildburghausen este un mic orășel german din landul Turingia, ce este format din centrul vechi și din orașul nou construit în 1710 de refugiați protestanți francezi).

Perechea ciudată era formată dintr-un domn numit Vavel de Versay, care îşi spunea drept „conte” și o femeie care nu poate fi văzută pentru că tot timpul purta un voal pe ea. Cei doi au trăit în izolare completă faţă de viaţa publică, iar din 1810 ei s-au mutat în castelul Eishausen. Cei doi au fost foarte bogaţi. Doamna a murit după 30 de ani, în 1837, iar domnul în 1845. Din cauza vieții lor ciudate, ei fost numiţi ca şi „Contele întunecat” şi „Contesa întunecată”.

După moartea lor s-au dovedit că acel „conte” a fost un diplomat olandez, numit Leonardus Cornelius van der Valck. În ceea ce privește doamna misterioasă, unii cred că a fost vorba de prinţesa de Bourbon, Marie Therese Charlotte (numită Madame Royale), fiica regelui ghilotinat Ludovic al XVI-lea și a reginei Maria Antoaneta a Franței, numită Madame Royale.

Se ştie că prinţesa regală a fost ţinută în captivitate în închisoarea Temple din Paris, în 1795; se spune că ea ar fi fost înlocuită cu o altă persoană, iar adevărata „Madame Royale” ar fi emigrat în Hildburghausen ca şi „contesa întunecată”. Totuşi, istoria oficială ne spune că fiica regelui Ludovic al XVI-lea a murit în 1850 şi a fost pentru 20 de minute regină a Franţei, în 1830, atunci când socrul ei, regele Carol al X-lea, a abdicat în 1830.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO