A supravieţuit unui fulger la fel de puternic cât energia unui oraş

143

fulgerProfesorul Darren Gibson şi prietenul său Stuart Thomson împingeau plini de abnegaţie la pedalele bicicletelor încercând să urce un deal. La un moment dat, pe profesor l-a lovit un trăsnet şi l-a aruncat din şa la vreo 10 metri de lângă drum. Pentru câteva secunde lumina m-a orbit, povesteşte Stuart. După aceea l-am văzut pe Darren care era căzut pe o parte. Hainele îi erau rupte, iar el era ars. Eram sigur că a murit.

Turiştii englezi Julie şi Paul Atkins le-au sărit în ajutor. Ei au încercat să-i facă lui Darren masaj cardiac şi au reuşit să-l readucă la viaţă. O femeie ciudată, cu o Biblie în mână, încerca să-i îndepărteze de trupul rănit de trăsnet. Ea spunea: Lăsaţi-l în pace. Nu puteţi să faceţi nimic. El este cu Dumnezeu acum.

A fost groaznic, îşi aminteşte Stuart. Darren, în stare de inconştienţă (stomacul, pieptul, gâtul, umerii, şoldurile erau arse), a fost transportat cu elicopterul la cel mai apropiat spital, la Toulousse, unde medicii i-au spus lui Stuart să se pregătească pentru ce este mai rău. Însă Darren şi-a recăpătat cunoştinţa cinci zile mai târziu. Acum Darren încearcă să înveţe să meargă din nou cu ajutorul prietenei sale.

Nu-mi amintesc cum m-a lovit trăsnetul, spune el. Primele mele amintiri sunt de atunci de când m-am trezit în spital, cinci zile mai târziu. Le sunt recunoscător medicilor francezi şi perechii engleze care mi-au salvat viaţa. Dacă nu erau ei, nu aş mai fi fost acum aici.

Medicul a explicat că prin corpul lui Darren într-o secundă a trecut atâta energie cita i-ar trebui unui mic oraş pentru a se alimenta două ore.