Portalurile au fost mult timp considerate a fi doar o ficțiune, dar se pare că NASA a adunat dovezi ale unor astfel de căi de acces care leagă locurile îndepărtate din sistemul nostru solar.
În 1998, datele transmise de către nava spațială NASA Polar a dezvăluit faptul că portalurile se deschid în jurul atmosferei Pământului. „Noi le numim puncte X sau regiuni de difuzie de electroni”, a explicat fizicianul specialist în plasmă Jack Scudder, de la Universitatea din Iowa. „Sunt locuri unde câmpul magnetic al Pământului se conectează la câmpul magnetic al Soarelui, creând o cale neîntreruptă care pleacă de la propria noastră planetă către atmosfera Soarelui, aflată 50 de milioane de km distanță”.
Deşi la prima vedere pare a fi nerealist, aceste portaluri se bazează pe știință reală. Aceste „puncte X” sunt unde în spațiu și timp, care conectează toate corpurile cerești cu un câmp magnetic. Ele au fost numite „puncte X” în loc de „găuri de vierme”, probabil pentru a nu atrage prea multă atenție. În acest moment, NASA și alte agenții spațiale încearcă să găsească o cale de a trimite obiecte materiale prin intermediul acestor portaluri, întrucât numai particulele încărcate au fost observate făcând acest lucru.
De fapt, particulele energetice care se scurg prin aceste deschideri sunt responsabile pentru fenomenele pe care le vedem pe Pământ, cum ar fi furtunile geomagnetice, aurorele polare și încălzirea atmosferei superioare Pământului.
Aceste puncte X se găsesc de obicei la câteva zeci de mii de kilometri de Pământ, pe orbita geostaționară, la circa 35.000 de km, zona în care câmpul geomagnetic al Pământului se întâlnește cu câmpul magnetic al Soarelui, formând aceste bizare „găuri de vierme”. Unele „puncte X” sunt mici şi durează foarte puţin, în schimb altele sunt uriașe și pot rezista pentru perioade lungi de timp.
Se poate pune întrebarea: de ce NASA nu examinează aceste „puncte X” bizare? Ideea este că aceste portaluri magnetice sunt invizibile ochiului liber, nu durează mult timp și apar aleatoriu. Acesta este motivul pentru care NASA a pregătit o echipă de 4 sateliți echipaţi cu detectoare de particule energetice și senzori magnetici pentru a ajunge pe orbita Pământului în 2014. Cu toate acestea, misiunea a fost amânată până în 2015, când au fost lansate sondele, care au ajuns pe orbita Pământului.
Surse (traducerea şi adaptarea): dailygalaxy.com, nasa.gov