Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Gropile Nazca sub formă de spirală, un mister la fel de mare ca şi „liniile Nazca”, se pare că şi-au dezvăluit acum secretele! De ce lucruri extraordinare erau capabile civilizaţiile trecute…


gropile NazcaCine n-a auzit până acum de celebrele „linii Nazca”? Sunt nişte linii din deşertul Nazca şi din pampasul Jumana din Peru, ce se întind pe mai bine de 480 de kilometri pătraţi; privite din cer, ele se îmbină pentru a crea diverse figuri: diferite păsări, o maimuţă, un păianjen, o orcă. Scopul lor poate fi şi el cu greu identificat, de vreme ce presupuşii creatori ai lor, membrii civilizaţiei Nazca, ce a înflorit între secolele II şi VI î.Hr., nu au avut cum să le privească în ansamblul, ca urmare a nepriceperii în arta de a zbura. De aceea, mulţi presupun că ar fi vorba de linii trasate pentru un cosmodrom extraterestru (citiţi mai multe în acest articol: Misterul cosmodromului de la Nazca).

Totuşi, în zona respectivă, în afară de liniile celebre, mai există ceva misterios până în zilele noastre: o serie de găuri ciudate, în formă de spirală, care s-au dovedit a fi indescifrabile pentru cercetători. Sunt gropi încurcate și construite în mod remarcabil, şi care sunt numite „puquios,” scopul construcţiei lor fiind căutat de oamenii de ştiinţă de zeci de ani.

Cu toate acestea, un studiu folosind noi imagini din satelit a zonei pare să fi dezlegat secretul acestor „puquios”. Potrivit unui raport citat de BBC, se crede că găurile făceau parte dintr-un sistem hidraulic sofisticat, construit pentru a prelua apa din straturile acvifere subterane. Această concluzie se bazează pe distribuția acestor „puquios” în întreaga regiune, precum și pe capacitatea de a se dezvolta în mod inexplicabil civilizația de acolo, în condițiile dure ale zonei Nazca. Cercetătorii sunt uimiţi de această explicaţie, întrucât sistemul complex prevăzut de apă pentru oameni pe tot parcursul anului necesita un nivel considerabil de cunoștințe și de organizare socială.

Din nefericire, noile descoperiri nu spun nimic despre liniile Nazca, aşa că trebuie să mai aşteptăm ceva timp până când toate secretele vor fi dezvăluite.


Lasă un comentariu