Ce mister se află ascuns în spatele „tavanului cosmic” din mormântul lui Senmut din Egipt?


Vizitarea templelor antice din Egipt ne poate oferi o privire a unei lumi mult diferite care a existat atunci. Există nenumărate mistere în ceea ce privește una dintre cele mai influente şi mai celebre vechi civilizaţii din lume, care este considerată o mină de aur a istoriei, printre mulți cercetători și arheologi: civilizaţia egipteană. Un astfel de mister este situat în „Mormântul lui Senemut“ din Luxor (Egipt).

În mormântul lui Senmut, arhitectul reginei Hatshepsut, o zonă din tavan reprezintă sfera cerească, semnele zodiacului şi celelalte constelații, cu o orientare inversă a părții de sud a firmamentului. Senenmut a supravegheat transportul și ridicarea obeliscurilor gemene, la la intrarea în Templul de la Karnak.

O trăsătură caracteristică a plafonului Senmut o reprezintă falsa orientare astronomică a panoului de sud. Centrul acestui panou este ocupat de grupul Orion-Sirius, în care Orion apare la vest de Sirius, în loc să fie la est.

A. Pogo, în lucrarea sa din 1930 „Decorarea astronomică a plafonului mormântului lui Senmut (Dinastia a 18-a)” ne spune următoarele: „Orientarea panoului de Sud este de așa natură încât o persoană situată în mormânt trebuie să ridice capul și să privească spre nord, nu spre sud. Având în vedere orientarea inversă a panoului de Sud, Orion, constelația cea mai importantă din partea de sud, pare să se miște spre est, adică, în direcția greșită.“

Interpretarea lui Immanuel Velikovsky în cartea sa „Ciocnirea lumilor” este aceea că panoul sudic reprezintă cerul așa cum era înainte ca Nordul și Sudul, Estul şi Vestul să-şi schimbe poziția lor în sfera cerească, după un eveniment cataclismic, care a avut loc în urmă cu aproximativ 12.000 de ani.

E posibil ca toate monumentele care se găsesc pe platoul Giza din Egipt să comemoreze vestigiile oamenilor din Atlantida, care au trăit pe o insulă gigantică în emisfera sudică, acum cunoscută sub numele de Antarctica, şi care, înainte de catastrofa de acum 12.000 de ani, era situată mult mai spre nord, aproape de vârful de sud al Africii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO