Mormântul regelui dac Decebal se află ascuns într-o peşteră din apropierea Mănăstirii Tismana!?


La şcoală, am fost învăţaţi cum a murit Decebal, marele conducător al dacilor între anii 87 – 106 d.Hr: în timpul războiului cu romanii, este urmărit de cavaleria romană și, pentru a nu cădea viu în mâinile dușmanului, Decebal s-a sinucis. Se spune că Tiberius Claudius Maximus a fost ofițerul care a adus împăratului Traian capul și mâna dreaptă a lui Decebal.

Însă, conform unor informaţii inedite, luate dintr-o carte de ezoterism, capul şi mâna lui Decebal nu ar fi fost îndepărtate de pe trupul marelui conducător dac. Şi, mai mult decât atât, în zona Mănăstirii Tismana, într-o peşteră, se află o stâncă mare, după ea existând un mormânt misterios care ar fi nici mai mult nici mai puţin decât a marelui rege dac, Decebal, care este întreg, şi nu decapitat! În orice peşteră, există răcoare şi o temperatură constantă, aşadar condiţii ideale pentru păstrarea în bune condiţii a unui cadavru.

Mănăstirea Tismana este cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească, având o vechime de 6 secole şi jumătate, din timpul domniei lui Vlaicu Vodă (în jurul anilor 1364-1366). Foarte mulţi domnitori munteni au acordat o importanţă deosebită acestei mănăstiri, poate nu întâmplător… Oare în jurul acestei mănăstiri se ascunde mormântul lui Decebal, dar poate şi fabuloasa comoară de aur a regelui dac?


Lasă un comentariu