Acum 12.000 de ani, China era locuită de oameni misterioși cu capete de ou!


Arheologii au dezgropat 25 de schelete din mormintele din provincia Jilin din nord-estul Chinei. Cele mai vechi aveau 12.000 de ani. 11 schelete de bărbați, femei și copii – puțin sub jumătate dintre ele – aveau cranii alungite. De ce?

Chinezii sunt printre cele mai vechi civilizații din lume. Istoria lor cunoscută începe în secolul al V-lea î.Hr., odată cu apariția dinastiei Zhou, dar dovezile arheologice sugerează că istoria lor se extinde cu mult timp în urmă. Cele mai vechi înregistrări arată existenţa unei vechi civilizaţii chineze, al cărei locuitori trăiau în colibe primitive făcute din oase de mamut, decorate cu crenguțe și frunze. Medicii lor au inventat poțiuni magice din ierburi și plante locale pentru a trata bolile și rănile.

Cercetătorii de la Jilin University School of Archaeology și Texas A&M University din Dallas au fost șocați să descopere „anomalii” în 11 din cele 25 de schelete antice găsite în mormintele din provincia Jilin din nord-estul Chinei. Ei au speculat că mulți dintre ei aveau „capete de ou”. Descoperirile au fost publicate în revista „American Journal of Physical Anthropology” în iulie 2019.

Nu este un secret pentru nimeni că strămoșii noștri îndepărtați și-au deformat capetele folosindu-se diferite metode. De mii de ani, oamenii din întreaga lume și-au dorit o astfel de „îmbunătățire”. Cu ce ​​scop? Această întrebare nu are un răspuns definitiv. Cercetătorii sunt nedumeriți, dar sunt siguri că trebuie să fi existat un fel de stimulent puternic care i-a influențat pe oamenii antici să se angajeze în asemenea practici. Arheologii nu pot exclude posibilitatea ca deformații să fi fost antrenați să îndeplinească funcții sociale cruciale. Poate că au fost proiectați a fi preoți ai unei anumite religii și au simțit că având capete alungite le-ar oferi talente excepționale, cum ar fi comunicarea cu puteri superioare. Cu alte cuvinte, îi vor face mai înțelepți.

Însă, alţii cred că motivul este altul: capetele de ouă erau, de fapt, ființe inteligente care veneau din alte lumi, iar localnicii și-au deformat capul pentru a arăta ca ei.


Lasă un comentariu