Primul „aviator” al lumii a fost un călugăr englez de acum 1.000 de ani


Se pare că primul aviator al lumii a fost călugărul benedictin englez, Olivier de Malmesbury, care a trăit în secolul XI-lea. Acest călugăr, ca de altfel majoritatea confraţilor din ordinul lui, se pricepea în toate ştiinţele. Matematician şi astrolog pe deasupra, el se mai îndeletnicea şi cu prezicerea viitorului.

Într-o bună zi, i s-a pus pata a se sui chiar spre astrele pe care le studia. Vreme de câţiva ani în şir, el se trudi să construiască o maşinărie, prevăzută cu aripi, pretinzând că o pune în mişcare cu ajutorul unui mecanism complicat. Când i s-a părut că aparatul lui era pus la punct, invită pe toţi savanţii, se urcă în vârful turnului Have, lângă Birmingham şi de acolo, îşi luă zborul.

Dar aripile n-au funcţionat la timpul potrivit şi bietul călugăr s-a prăbuşit la pământ, alegându-se cu coastele sfărâmate. În vreme ce era dus pe braţe de la locul accidentului, cronica ne spune că el se tânguia amarnic, însă nu pentru suferinţele pătimite, ci pentru greşeala ce-o făcuse la construirea aparatului său:
– Am uitat, fraţilor – se jeluia el – am uitat că păsările, pe lângă aripi, mai au şi coadă!… Dar, nu-i nimic: rândul viitor, am să adaug şi eu o coadă aparatului şi sunt sigur că voi reuşi să zbor!

Dar, sărmanul călugăr n-a mai avut norocul să reînceapă a doua experienţă; la câteva zile mai târziu el îşi dădea sufletul în urma rănilor căpătate…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock