Descoperire incredibilă într-o statuie a lui Buddha: în ea a fost găsită mumia unui călugăr budist!


calugar mumificat in statuieCeea ce la început părea a fi doar o statuie tradițională a lui Buddha, ce datează din secolele 11 sau 12, s-a dovedit a fi ceva mai mult şi mai spectaculos, scrie site-ul thisiscolossal.com. O scanare computerizată şi o endoscopie realizată de Muzeul Drents din Olanda şi de Centrul Medical Meander (Amersfoort, Olanda), au arătat prezenţa unei mumii în interiorul statuii; se pare că rămăşiţele mumificate aparţin unui maestru budist cunoscut ca „Liuquan”, ce face parte din Şcoala chineză de meditaţie.

După ce au constatat prezenţa unei persoane în interiorul statuii, o altă descoperire uluitoare a fost făcută în timpul scanării: în locul unde au stat organele îndepărtate înainte de mumificare, cercetătorii au descoperit nişte role de hârtie, scrise în limba chineză. Mumia Liuquan va fi transportată în Ungaria, unde se va afla expusă la Muzeul Naţional de Istorie Naturală în luna mai 2015.

Practicanţii budişti spun că mumii similare nu sunt moarte, ci mai degrabă se află într-o stare avansată de meditaţie. În iunie 2014 am scris un articol (Minunea trupului mort al călugărului budist Itigelov: dezgropat după 75 de ani, călugărul arată ca viu în poziţie de meditaţie!), în care vorbeam despre prezenţa unui mumii budiste a unui călugăr, care arăta aproape ca şi viu. Acel călugăr a lăsat un testament prin care a rugat să fie înmormântat în poziţia în care se afla, adică cea de meditaţie în postura de lotus, într-o cutie de cedru, într-un cimitir tradiţional. Apoi, a mai rugat ca trupul său să fie dezgropat peste câţiva ani…lucrul acesta este uimitor, întrucât aceasta înseamnă că el ştia că trupul său se va păstra. El n-a mai fost dezgropat peste câţiva ani, ci abia în 2002, aşadar la 75 de ani după moarte. Trupul său a fost transferat la Ivolginsky Datsan, reşedinţa oficială a lui Lama Hambo din ziua de astăzi, fiind examinat şi de oameni de ştiinţă şi de patologi. Ce-au constat? Că acest trup era extrem de bine prezervat, fără semne de degradare evidente, iar muşchii, ţesuturile şi pielea erau intacte. Şi mai interesant e faptul că trupul nu a fost niciodată îmbălsămat sau mumificat.

Într-un alt articol mai recent (Incredibilul ritual de auto-mumificare al unor călugări japonezi! Timp de 6 ani, aceştia se chinuie pentru a atinge iluminarea în timpul morţii şi a avea trupurile neputrezite!), scriam cum unii călugării budişti încearcă să se „auto-mumifice” încă din timpul vieţii, pentru a avea trupul neputrezit.

Un adevărat mister cu mumiile ăstea ale călugărilor budişti! Chiar sunt morţi sau doar se află într-o stare profundă de meditaţie?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock