O teorie zguduitoare: regii din vechime, după ce mureau, se reîncarnau prin ritualuri speciale, cu ajutorul luminii lui Venus?


Haideţi să vă prezint o teorie extrem de interesantă. Să ne ducem mai întâi în Tibet. Atunci când Dalai Lama din Tibet moare, se caută copilul care s-a născut pentru a-l reîncarna. Astfel, urmașii săi cred că acest om i-a condus timp de mai multe generații.

Apoi, să ajungem la Biblie. Cum se pot explica viețile lungi ale regilor şi patriarhilor antici din Vechiul Testament? De exemplu, patriarhul Enoh, strămoşul lui Noe, a trăit 365 de ani. Oare prin procesul reîncarnării?

Există mai multe temple vechi din lume, ca de exemplu cel de la Newgrange, unde s-au găsit dovezi ce ar putea duce la următoarea teorie. Femeile din clasa superioară, însărcinate şi gata să nască, erau duse în camere speciale ale templelor, unde se aflau rămășițele celor morți de puțin timp, pentru a aștepta apariția luminii lui Venus, a cărei lumină supranaturală ar fi reîncarnat spiritele morților în trupul nou-născutului. Astfel, regele / nobilul „reînvia” sub noua înfățișare de copil.

Un asemenea proces ar fi permis reîncarnarea sufletelor dintr-o comunitate, crezând că liderii lor trăiau și după ce viața lor scurtă se termina. Probabil că nou-născuții preluau numele celui mort, despre care se credea că era precursorul lor, iar viețile lor erau plănuite ca o continuare a existenței persoanei moarte.