Dieta secretă a atlanţilor, conform unui ezoterist: sânge din animale, peşte descompus, cereale, lichior fermentat…


Atlantida este numele unei insule legendare menționate pentru prima oară în două dialoguri ale lui Platon, Timaios și Critias. Atlantida a coexistat o perioadă de milioane de ani, cu Lemuria, un alt continent care se întindea pe actuala zonă a Oceanului Pacific și a Oceanului Indian, și pe o parte a Africii și Europei de astăzi. Locuitorii Atlantidei au fost atlanţii, iar despre aceştia s-au scris multe lucrări. Iar într-una din lucrările studiate se vorbeşte despre hrana atlanţilor.

Se spune că, de regulă, atlanţii renunţau la carnea de animale, în vreme ce părţi ale acestora, pe care noi nu le folosim ca hrană, ei le devorau. De asemenea, consumau sângele, adesea cald, din animalul omorât. Diverse feluri de mâncare gătită conţineau sânge. Totuşi, atlanţii consumau şi alimente mai uşoare. Mările şi râurile le furnizau peşte, a cărui carne o consumau, dar adesea această carne era mâncată într-un asemenea stadiu de descompunere ce pentru noi ar fi de-a dreptul scârboase. Atlanţii cultivau diverse cereale, din care făceau pâine şi turte. Atlanţii consumau şi lapte, legume, fructe.

Se pare însă că preoţii iniţiaţi din Imperiul Atlantidei erau vegetarieni. Cu toate acestea, numeroşi oficiali de la curte şi consilieri ai împăratului – care pretindeau că utilizează o dietă pură – dădeau adesea curs, în secret, gusturilor lor grosolane.

Băuturile tari nu erau cunoscute în acele timpuri. Se folosea doar un lichior fermentat, pregătit într-un mod foarte elaborat. În cele din urmă a fost elaborată o lege care a interzis şi această băutură.


Lasă un comentariu