Dalai Lama face o afirmaţie şocantă: „Nu vă mai rugaţi pentru Paris! E ilogic!”


Dalai Lama ParisÎn lumea occidentală, Dalai Lama este cel mai bine cunoscut pentru promovarea conștiinței, a auto-evoluției și a păcii interioare. Deși el este un activist deschis pentru libertate în țara sa natală, Tibet, el rareori vorbește despre afaceri politice la nivel mondial.

Cu toate acestea, în urma atacurilor teroriste de la Paris, liderul budist şi-a împărtăşit viziunea sa asupra stării lumii actuale. Întrebat despre atacurile teroriste de vineri, 13 noiembrie, de la Paris, în timpul unui interviu cu radiodifuzorul german Deutsche Welle, Dalai Lama a şocat: „Nu putem rezolva această problemă numai prin rugăciuni”, a spus el, cu trimitere la apelul mondial de rugăciuni pentru Paris: #PrayForParis. „Sunt budist și cred în rugăciune. Dar oamenii au creat această problemă, și acum noi îi cerem lui Dumnezeu să rezolve problema. Este ilogic. Dumnezeu ar spune: Rezolvaţi-vă singur problema, pentru că voi aţi creat-0”.

Deși Dalai Lama nu a analizat în continuare cauzele atacurilor de săptămâna trecută, el a recunoscut problema agresiunii din întreaga lume. „Secolul XX a fost unul violent şi mai mult de 200 de milioane oameni au murit din cauza războaielor și altor conflicte. Vom vedea şi mai multă vărsare de sânge în acest secol, faţă de veacul trecut”,  a spus el.

Cu toate acestea, Dalai Lama refuză să dea interviului său o viziune extrem de pesimistă. „Cred că doar un procent mic de persoane sunt de acord cu violenţa. Noi suntem ființe umane și nu există nicio bază sau justificare pentru uciderea altora. Dacă îi considerăm pe ceilalţi ca frați și surori și le respectăm drepturile, atunci nu există niciun loc pentru violență”.

Chiar şi aşa, Dalai Lama nu-şi concentrează soluţiile spre minorităţile violente din omenire. „Dacă ne-am concentra mai mult pe non-violență și armonie, putem avea un nou început”, a spus el.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock