4 proiecte incredibile de maşini ale timpului, cu ajutorul cărora am putea călători în trecut sau în viitor


Noțiunea de călătorie în timp a captivat mult timp atenţia noastră. Ea a fost un accesoriu în SF și în povestiri fantastice de zeci de ani, dar ce se întâmplă dacă v-aş spune că există chiar proiecte de realizare a unei călătorii în timp (în trecut sau viitor) cu ajutorul maşinii timpului? Iar unele persoane susţin nu numai că au rezolvat misterul călătoriei în timp, dar chiar au şi construit asemenea dispozitive uimitoare!

Nu am să vă mint: e posibil ca unele susţineri ale unor asemenea maşini în timp să fie pure speculaţii sau şarlatanie, dar ele pot stârni imaginaţia şi invită la speculaţii profunde. Dar oare chiar este posibilă călătoria în timp? Vă invit să facem o mică călătorie în rândul acestor „maşini ale timpului”, despre care deja am mai vorbit pe site, dar aici veţi găsi o sinteză a lor.

1) Maşina timpului cu laser a fizicianului Mallett

Dr. Ron Mallett este un fizician celebru de la Universitatea din Connecticut. Tatăl lui Mallett a murit când Rom avea 10 de ani, iar când a citit cartea SF “Maşina timpului” a lui H.G.Wells, un an mai târziu, i-a venit ideea de a călători înapoi în timp pentru a preveni moartea tatălui său.

Potrivit teoriei speciale a relativităţii a lui Einstein, timpul este afectat de viteză şi de gravitaţie. Dr. Mallett știa că gravitația ar putea afecta timpul și lumina ar putea crea gravitația. El a meditat și s-a gândit, și apoi a sosit momentul în care a strigat Evrika!”. Lasere! El şi-a amintit că un laser inelar poate crea olumina rotitoare”. Poate că “lumina rotitoare” va face același lucru pentru gravitaţie, aşa cum ar face o gaură neagră rotitoare, gândi el. El s-a întrebat dacă un laser inelar ar putea fi folosit pentru a îndoi “spațiul-timpul” într-o buclă prezent-viitor-și înapoi la trecut. Astfel s-ar putea crea o adevărată “mașină a timpului”, în care laserele ar realiza o mișcare circulară a luminii, îndoind timpulspațiul în interiorul mașinii.

În cazul în care laserul ar putea produce o astfel de buclă, informațiile ar putea fi trimise în trecut în formă binară. Neutronii se rotesc. Un șir de neutroni ar putea fi dispus astfel încât unii s-ar ridica, iar alţii s-ar coborî, reprezentând 1 şi 0, şi creând astfel un mesaj binar”, a spus fizicianul.

2) O maşină de dilatare a timpului, realizată de inventatorul Wasfi Alshdaifat

Brevetul a fost depus de acesta în 2013, se intitulează “Maşină de compresie a spaţiului şi de dilatare a timpului”. Este o metodă pentru a face o maşină pentru compresia spațiului şi dilatarea timpului, în funcție de principiile cunoscute ale contractării spațiului și dilatării timpului, pe baza presupunerii spațiul și timpul sunt unde ondulatorii. Dacă cele 3 dimensiuni ale spaţiului sunt comprimate, cea de-a patra dimensiune a timpului, care este verticală pe spațiu, este dilatată, astfel încât frecvența undelor timpului descreşte. Şase fețe ale unui con, realizate dintr-o concentraţie foarte mare de straturi de raze gamma, sunt create, emiţând astfel raze printr-un set de lentile convexe, pentru a crea conul respectiv. Razele gamma ce trec prin con sunt reflectate de oglinzi concave, în timp ce întreg conul este comprimat de spațiul curbat, prins între magneți cu poli similari. Astfel timpul se dilată.

3) Cronovizorul Vaticanului

Se spune că Vaticanul ar deţine o maşină a timpului, denumită “Cronovizorul”, ce a fost construită în 1950 de către un călugăr benedictin, pe nume părintele Pellegrino Ernetti. Maşina timpului permite utilizatorului să acceseze “urmele” lăsate de evenimente din trecut şi constă dintr-un ecran pe care e afişată o imagine şi sunt auzite sunete, astfel încât utilizatorul poate “vizualiza” o fereastră a trecutului.

Nu există imagini ale Cronovizorului, dar, conform jurnalistului de evenimente paranormale John Chambers, Ernetti s-a folosit de această maşină a timpului pentru a filma crucificarea lui Hristos. Ernetti a murit în 1994, fără a dezvălui secretul Cronovizorului, dar Chambers spune că Biserica Catolică ascunde de restul lumii un model de lucru al maşinii timpului, pentru a avea grijă să nu încapă în mâini rele. Totul sună nebuneşte? Poate, dar totuşi e ceva…

4) Maşina timpului a rusului Cernobrov

Inginerul rus Vadim A. Cernobrov susţine că a construit ceea ce alţi oameni n-au reuşit s-o facă: maşina timpului. El spune că a testat-o şi funcţionează. Dar are anumite limitări şi pericole.“Cei care încearcă să se întoarcă în trecut, s-ar putea să nu mai fie capabili să revină în timpul lor prezent”, declară inginerul rus. Uimitoarea maşină a timpului a inginerului rus este o sferă de metal ce se aseamănă cu primii sateliţi americani şi sovietici din anii 1950. În exterior are un diametru de 2 metri, iar în interior este un spaţiu de un metru în care poate călători un crononaut (“călător al timpului”). Dispozitivul ar permite călătoria în timp prin utilizarea unor câmpuri magnetice puternice ce rezonează cu întreaga capsulă şi care afectează scurgerea naturală a timpului.

Indiferent dacă e posibilă sau nu călătoria în timp, totuşi e fascinant să ştii că există oameni care au asemenea preocupări…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock