Fotografii incredibile realizate ca în urmă cu 160 de ani! Se foloseşte o adevărată „maşină a timpului”…


Giles Clement nu este un fotograf obișnuit; el o face în felul său sau, mai bine zis, în felul în care se făcea la mijlocul secolului al XIX-lea.

Artistul din Nashville (SUA) realizează portrete folosind două tipuri fotografii care se făceau cu mai bine de 150 de ani în urmă: fotografii realizate pe o placă subțire de tablă, cât și fotografii obţinute prin plasarea unui negativ de sticlă pe un fundal întunecat: „Imaginile mele sunt create folosind un echipament fabricat acum mai bine de 160 de ani”, scrie fotograful pe site-ul său. „Dintr-o epocă în care camerele foto erau realizate de meșteri în magazine mici, iar obiectivele erau proiectate folosind experiența și reguli de bun simț. Defectele inerente ale acestor instrumente se pretează perfect viziunii mele despre o lume frumos imperfectă.”

Aceste tehnici au fost folosite în anii 1850 și 1860, iar utilizarea lor servește acum ca o mașină a timpului pentru a face subiecții fotografii să apară ca în urmă cu peste 150 de ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea): mymodernmet.com

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock