Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Încă un secret (pe care puţini îl cunosc) despre marele sculptor şi pictor renascentist Michelangelo


Michelangelo este unul dintre cei mai renumiți sculptori și pictori din lume, din toate timpurile. Artistul renascentist italian a influențat viitorul artei occidentale și a fost unul dintre cei mai de succes artiști ai timpului său. Lucrările lui Michelangelo pot fi văzute în toată Italia, dar Capela Sixtină din Vatican este cea mai cunoscută.

Însă, iată un aspect pe care foarte puţini oameni îl cunosc. Pe lângă faptul că a fost sculptor și pictor, Michelangelo a fost și un talentat poet. Există în jur de 300-500 de poezii ale sale care s-au păstrat până astăzi, ca dovadă a abilității sale pentru scrierea creativă. În timpul vieții sale, se estimează că Michelangelo a scris câteva sute de sonete și madrigale.

O temă obișnuită în opera sa scrisă a fost romantismul. Însă, el a avut şi subiecte mai ciudate; de exemplu, el a scris câteva poezii despre vezica sa hiperactivă!

Însă, niciuna dintre poeziile sau sonetele lui Michelangelo nu a fost publicată în mod oficial în timpul vieții sale. Dar, chiar şi aşa, ele au fost foarte populare în secolul al XVI-lea…


Lasă un comentariu