Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un nou portret misterios realizat de Leonardo da Vinci

218

Leonardo da Vinci portretGraţie unei simple amprente, experţii cred că au descoperit un nou portret realizat de celebrul Leonardo da Vinci. Tabloul a fost vândut în 1998 pentru modesta suma de 12.000 de lire sterline, şi revândut în 2007 contra unei sume asemănătoare, la acel moment crezându-se că este vorba de o pictură germană realizată la începutul secolului 19.

Între timp însă, un expert a găsit pe tablou o amprentă, care se aseamănă extrem de mult cu una descoperită pe o pictură din Vatican, realizată de da Vinci în perioada sa de început, când nu se slujea de asistenţi.

Potrivit experţilor, costumaţia şi coafura tinerei înfăţişate în portret corespund modei milaneze din secolul 15. Analiza cu carbon 14 a confirmat şi ea că tabloul datează din această perioadă. Martin Kemp, expert în operele lui da Vinci şi profesor emerit de istoria artelor la prestigioasa Universitate Oxford, crede că tânăra înfăţişată în portret ar putea fi Bianca Sforza, fiica lui Ludovico Sforza, duce de Milan (1452-1508). Potrivit lui Kemp, portretul datează din jurul anului 1496, când tânăra de 13 sau 14 ani s-a măritat cu căpitanul de arme al ducelui, Galeazzo Sanseverino. În mod tragic, tânăra a murit însă la câteva luni după căsătorie.

Sursa: www.ziua.ro

Orgoni Crystal